Milliók hatódtak könnyekig ezen a videón néhány nap alatt

Egy férfi kiállt az utcára, egy táblát rakott maga mellé, melyen érintést kér, aztán behunyta a szemét, és várta, hogy mi történik.

Janne Antin egy 47 éves, finn férfi. HIV pozitív. A betegséget 8 évvel ezelőtt diagnosztizálták nála, azóta próbál meg együtt élni ezzel az állapottal. És persze az előítéletekkel, melyek ezzel együtt járnak.

Bátor lépésre szánta el magát, ugyanis úgy döntött, hogy kiáll Helsinki egyik forgalmas utcájára, egy táblát téve maga mellé, melyre azt írja "HIV pozitív vagyok. Megérintenél?" És ami ezután történt, azt látnod kell, mert neked is könnyeket fog csalni a szemedbe...

A videót egyébként napokon belül több mint 4 millióan nézték meg, rengeteg hozzászólás és biztatás érkezett hozzá. Janne viszont elmondta, nem számított ekkora nézettségre, nem hatásvadászat volt a célja, hanem egy apró lépés az előítéletek leküzdése ellen. A férfi egyedülálló, keresi az igazit, a videó óta pedig rengeteg szeretetben van része. Egy nő például nemrég odalépett hozzá és megkérdezte, őt láthatta-e a youtube-on népszerű felvételen. Amikor Janne igent mondott, a nő megölelte őt mindenféle tábla vagy kamera nélkül. Úgy tűnik tehát, hogy tényleg érdemes volt elkészítenie a férfinak ezt a különös kísérletet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!