ÉLETMÓDI

17 gyereke született egy férfinek, mindenkit beperel

Semmi sem úgy történt a spermadonor mintájával, ahogy azt a szerződésben rögzítették. Vérre menő pereskedést helyezett kilátásba a becsapott férfi.
címkék:

Dr. Bryce Cleary amerikai sebész 5,3 millió dollárra (1,6 milliárd forintra) perelte be az Oregon Health and Science egyetemet, miután kiderült, hogy a tudta nélkül legalább 17 gyermek biológiai apja lett az felsőoktatási intézmény hűtlen kezelésének köszönhetően – számol be az esetről az NBC amerikai hírportál.

30 évvel ezelőtt Dr. Bryce elsőéves hallgatóként adott le spermamintákat az Oregon Health and Science egyetem mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó szaklaborjának. Az akkor 19 éves egyetemista viszont csak pár szigorú kitétel mellett ment bele az adományozásba. Többek között kikötötte, hogy végig anonim marad, egyedül a keleti parton élő nők igényelhetik a mintáját, és legfeljebb öt gyermeknek lesz a biológiai édesapja. A feltételekről akkor írásos szerződés is született.

Pár hónappal ezelőtt azonban kiderült, hogy a megállapodás minden pontját megszegte az egyetem. Dr. Brycet egy digitális DNS-adatbázisra hivatkozva egy Oregoni testvérpár kereste kereste fel azzal, hogy ő a biológiai apjuk. A férfi ezt követően kiderítette, hogy legalább 17 gyermek vér szerinti apja, akiknek a többsége Oregon államban született.

A férfit sokkolta, hogy egykori egyeteme ennyire átverte és pereskedés útján kíván elégtételt venni.

címkék:
És ezeket olvastad már?