RETRO RÁDIÓ

5 isteni kókuszos recept, ami megkönnyíti a fogyókúrát

Létrehozva2024. 09. 02. 12:00

Egyből a trópusokra repítenek minket ezek a finomságok! Hiszen a kókusz a levestől kezdve a főételeken át egészen a desszertig minden fogást könnyen feldob!

Mangós nektarinleves kókusztejjel

Fotó: Fanny magazin

Hozzávalók (4 személyre):

  • 300 g mangó (hámozott súly)
  • 400 g nektarin (hámozott súly)
  • 1 ek porcukor (elhagyható)
  • 200 ml kókusztej
  • ½ db citrom 
  • 1-2 ek görög joghurt a tálaláshoz
  • citromfű a díszítéshez

1. Tisztítsuk meg a gyümölcsöket, magozzuk ki, a húsukat kockázzuk fel. Tegyünk félre a gyümölcskockákból kb. 1-1 evőkanálnyit a tálaláshoz, a többit helyezzük egy turmixgépbe kb. 50 ml vízzel együtt, és pürésítsük. Adjuk hozzá a cukrot és a kókusztejet, valamint az alaposan megmosott citrom kifacsart levét. Dolgozzuk össze az egészet még egyszer a turmixgéppel, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

2. Adagoljuk tálkákba a hűs levest, díszítsük a tetejét a félretett mangó- és barackkockákkal, valamint némi görög joghurttal és citromfűlevelekkel. 

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Kókuszos-zöldborsós csirke

One,Pot,Creamy,Chicken,Spinach,And,Green,Peas,In,The
Fotó: Kiian Oksana

Hozzávalók (4 személyre):

  • 600 g csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • friss gyömbérdarab 
  • 2-3 ek olaj 
  • 200 ml kókusztej (konzerv) 
  • 200 ml cukrozatlan habtejszín
  • só 
  • 4 ek kókuszreszelék 
  • 150 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 100 g konyhakész bébispenót 
  • frissen őrölt bors

1. A csirkemellet mossuk meg, csíkozzuk fel. A vörös- és a fokhagymát, valamint az 1 cm gyömbért hámozzuk meg, majd vágjuk mindet finomra.

2. Forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk rajta a hagymákat a gyömbérrel együtt. Adjuk hozzá a húst, amit pirítsunk aranyszínűre. Ezután öntsük fel a kókusztejjel és a tejszínnel. Sózzuk meg, aztán forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük majdnem puhára kb. 30 perc alatt. Közben a kókuszreszeléket száraz serpenyőben pirítsuk illatosra.

3. Adjuk a csirkéhez a borsót, majd ismét sózzuk meg. Pár percig főzzük, végül forgassuk bele a spenótleveleket is. Ezután hintsük meg a pirított kókusszal és egy kevés frissen őrölt borssal. Tálalhatjuk jázminrizzsel.

Elkészítési idő: 45 perc

Kókusztejes latte

Coconut,Latte,On,A,Wooden,Table.,Broken,Coconut.,Low,Key
Fotó: stock_IT

Hozzávalók (2 személyre):

  • 500 ml kókusztej
  • 200 ml fekete kávé
  • 1 ek kókuszszirup
  • fahéj

1. Forrósítsunk fel egy lábasban 500 ml kókusztejet, majd tejhabosítóval vagy habverővel habosítsuk fel néhány perc alatt. Közben főzzünk le 200 ml fekete kávét. 

2. Csorgassunk 1 evőkanálnyi kókuszszirupot 2 db hőálló üvegpohárba, majd öntsük rá a meleg tejet, ügyelve arra, hogy a tetején kialakult hab mindkét pohárba egyenlően jusson. 

3. Döntsük meg az üvegpoharat, majd a pohár belső felén lassan csorgatva adjuk hozzá a tejhez a kávét. Ezzel a technikával lesz „csíkos” a latte. Díszítésként nyomjunk a tetejére tejszínhabot és szórjuk meg fahéjjal. Azonnal, melegen kínáljuk.

Elkészítési idő: 15 perc 

Kókuszos-vaníliás pohárkrém – fotó archív

Fotó: Fanny magazin

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 l tej
  • 50 g kókuszreszelék
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 200 g túró
  • 300 g natúr joghurt
  • A díszítéshez:
  • kókuszreszelék
  • aszalt áfonya
  • citromfűlevelek 

1. Öntsünk lábasba 800 ml tejet, szórjuk bele a kókuszreszeléket a cukorral együtt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a maradék tejjel simára kevert pudingport, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután húzzuk le a krémet a tűzről, takarjuk le folpakkal, és hagyjuk kihűlni.

2. Villával törjük át a túrót, majd forgassuk a krémbe a joghurttal együtt. 

3. Adagoljuk a krémet 4 db pohárba, és folpakkal lefedve tegyük a hűtőbe tálalásig. Némi kókuszreszelékkel megszórva, továbbá egy kevés aszalt áfonyával és néhány citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Egy adag: 485 kcal

Mandulás kókuszfagylalt

Coconut,Ice,Cream,In,Coconut,Halves,With,Fresh,Berries
Fotó: vlasna

Hozzávalók (6 személyre):

  • 1 db vaníliarúd 
  • 3 db tojás
  • 400 ml cukrozatlan habtejszín
  • 60 g kristálycukor 
  • 6 ek rum 
  • 100 g mandulapehely
  • 100 g kókuszreszelék

1. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, a magjait kaparjuk ki. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval. A tejszínt szintén verjük kemény habbá. A sárgájákat keverjük habosra a cukorral, a rummal és a kikapart vaníliamagokkal. 

2. Forgassuk a sárgájás masszához a finomra aprított mandulát, a kókuszreszeléket, valamint a tejszín- és a fehérjehabot. Simítsuk a keveréket egy kb. 1,25 literes műanyag edénybe. Fedjük le, és tegyük a mélyhűtőbe legalább 4 órára. Közben néhányszor keverjük át. Friss bogyós gyümölcsökkel és mentalevelekkel tálalhatjuk. 

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés

Egy adag kb.: 450 kcal

Forrás: Fanny magazin

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.