Létrehozva: 2024.09.02.

5 isteni kókuszos recept, ami megkönnyíti a fogyókúrát

Egyből a trópusokra repítenek minket ezek a finomságok! Hiszen a kókusz a levestől kezdve a főételeken át egészen a desszertig minden fogást könnyen feldob!

Mangós nektarinleves kókusztejjel

Fotó: Fanny magazin

Hozzávalók (4 személyre):

  • 300 g mangó (hámozott súly)
  • 400 g nektarin (hámozott súly)
  • 1 ek porcukor (elhagyható)
  • 200 ml kókusztej
  • ½ db citrom 
  • 1-2 ek görög joghurt a tálaláshoz
  • citromfű a díszítéshez

1. Tisztítsuk meg a gyümölcsöket, magozzuk ki, a húsukat kockázzuk fel. Tegyünk félre a gyümölcskockákból kb. 1-1 evőkanálnyit a tálaláshoz, a többit helyezzük egy turmixgépbe kb. 50 ml vízzel együtt, és pürésítsük. Adjuk hozzá a cukrot és a kókusztejet, valamint az alaposan megmosott citrom kifacsart levét. Dolgozzuk össze az egészet még egyszer a turmixgéppel, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

2. Adagoljuk tálkákba a hűs levest, díszítsük a tetejét a félretett mangó- és barackkockákkal, valamint némi görög joghurttal és citromfűlevelekkel. 

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Kókuszos-zöldborsós csirke

One,Pot,Creamy,Chicken,Spinach,And,Green,Peas,In,The
Fotó: Kiian Oksana

Hozzávalók (4 személyre):

  • 600 g csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • friss gyömbérdarab 
  • 2-3 ek olaj 
  • 200 ml kókusztej (konzerv) 
  • 200 ml cukrozatlan habtejszín
  • só 
  • 4 ek kókuszreszelék 
  • 150 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 100 g konyhakész bébispenót 
  • frissen őrölt bors

1. A csirkemellet mossuk meg, csíkozzuk fel. A vörös- és a fokhagymát, valamint az 1 cm gyömbért hámozzuk meg, majd vágjuk mindet finomra.

2. Forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk rajta a hagymákat a gyömbérrel együtt. Adjuk hozzá a húst, amit pirítsunk aranyszínűre. Ezután öntsük fel a kókusztejjel és a tejszínnel. Sózzuk meg, aztán forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük majdnem puhára kb. 30 perc alatt. Közben a kókuszreszeléket száraz serpenyőben pirítsuk illatosra.

3. Adjuk a csirkéhez a borsót, majd ismét sózzuk meg. Pár percig főzzük, végül forgassuk bele a spenótleveleket is. Ezután hintsük meg a pirított kókusszal és egy kevés frissen őrölt borssal. Tálalhatjuk jázminrizzsel.

Elkészítési idő: 45 perc

Kókusztejes latte

Coconut,Latte,On,A,Wooden,Table.,Broken,Coconut.,Low,Key
Fotó: stock_IT

Hozzávalók (2 személyre):

  • 500 ml kókusztej
  • 200 ml fekete kávé
  • 1 ek kókuszszirup
  • fahéj

1. Forrósítsunk fel egy lábasban 500 ml kókusztejet, majd tejhabosítóval vagy habverővel habosítsuk fel néhány perc alatt. Közben főzzünk le 200 ml fekete kávét. 

2. Csorgassunk 1 evőkanálnyi kókuszszirupot 2 db hőálló üvegpohárba, majd öntsük rá a meleg tejet, ügyelve arra, hogy a tetején kialakult hab mindkét pohárba egyenlően jusson. 

3. Döntsük meg az üvegpoharat, majd a pohár belső felén lassan csorgatva adjuk hozzá a tejhez a kávét. Ezzel a technikával lesz „csíkos” a latte. Díszítésként nyomjunk a tetejére tejszínhabot és szórjuk meg fahéjjal. Azonnal, melegen kínáljuk.

Elkészítési idő: 15 perc 

Kókuszos-vaníliás pohárkrém – fotó archív

Fotó: Fanny magazin

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 l tej
  • 50 g kókuszreszelék
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 200 g túró
  • 300 g natúr joghurt
  • A díszítéshez:
  • kókuszreszelék
  • aszalt áfonya
  • citromfűlevelek 

1. Öntsünk lábasba 800 ml tejet, szórjuk bele a kókuszreszeléket a cukorral együtt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a maradék tejjel simára kevert pudingport, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután húzzuk le a krémet a tűzről, takarjuk le folpakkal, és hagyjuk kihűlni.

2. Villával törjük át a túrót, majd forgassuk a krémbe a joghurttal együtt. 

3. Adagoljuk a krémet 4 db pohárba, és folpakkal lefedve tegyük a hűtőbe tálalásig. Némi kókuszreszelékkel megszórva, továbbá egy kevés aszalt áfonyával és néhány citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Egy adag: 485 kcal

Mandulás kókuszfagylalt

Coconut,Ice,Cream,In,Coconut,Halves,With,Fresh,Berries
Fotó: vlasna

Hozzávalók (6 személyre):

  • 1 db vaníliarúd 
  • 3 db tojás
  • 400 ml cukrozatlan habtejszín
  • 60 g kristálycukor 
  • 6 ek rum 
  • 100 g mandulapehely
  • 100 g kókuszreszelék

1. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, a magjait kaparjuk ki. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval. A tejszínt szintén verjük kemény habbá. A sárgájákat keverjük habosra a cukorral, a rummal és a kikapart vaníliamagokkal. 

2. Forgassuk a sárgájás masszához a finomra aprított mandulát, a kókuszreszeléket, valamint a tejszín- és a fehérjehabot. Simítsuk a keveréket egy kb. 1,25 literes műanyag edénybe. Fedjük le, és tegyük a mélyhűtőbe legalább 4 órára. Közben néhányszor keverjük át. Friss bogyós gyümölcsökkel és mentalevelekkel tálalhatjuk. 

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés

Egy adag kb.: 450 kcal

Forrás: Fanny magazin

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek