DIÉTA

Szerző P. E.

Létrehozva: 2023.10.31.

12 kilót fogyott ezzel a trükkel Frida

Hasi műtét, hátfájdalmak: minden adott volt, hogy a fiatal ápolónő ne érhesse el a vágyott karcsú alakot. Mégis sikerült egy jókedvű edzésformát találnia, amellyel már majdnem a célnál lehet.

Időben nehezen kezelhető munkaidő, stressz, egészségügyi problémák, edzéshiány és rengeteg ingázás. Frida hízása, ahogy az a legtöbb esetben lenni szokott, nem egy tényező miatt alakult ki. Éppen ezért a megoldást sem lehetett csupán egy dolog megváltoztatásával megtalálni. A fiatal nő azonban nem hagyta magát, és teljes életmódváltással megreformálta nem csak a maga, de egész családja életét is.

 

Minden összefogott a karcsúság ellen

A 165 centi magas Frida története igazán akkor kezdődött, amikor szakápolóként váltott műszakban kezdett dolgozni. Az egészségügyi intézményekben végzett munka általában nem kedvez az egészséges életmódnak, a hektikus időbeosztás sem a rendszeres sportot, sem a jó étkezési szokásokat nem támogatja. 

– Akkor borult fel igazán minden, amikor az intenzív osztályra kerültem. Ott tényleg csak akkor lehet enni, amikor van rá lehetőség. Elkezdtem magam előtt görgetni a súlyfelesleget, és aztán már az sem segített, hogy egy kicsit kiszámíthatóbb munkám lett egy magánkórházban asszisztensként. Már csak azért sem, mert napi három órát ingáztam összesen, és amikor hazaértem, gyakran az otthoni mezőgazdasági munkákban segítettem be. A sportra semmi idő nem maradt. Amikor pedig bejött a covid, albérletbe költöztünk, és ott végképp semmi mozgásra nem volt lehetőség – meséli Frida a Fanny magazinnak.

Műtét helyett kangoo

A fáradtság, evés, stressz hármasától végképp elszaladt a ló Fridával, aki ugyan 2020 második felében próbált lefogyni egy fogyasztókúrával, de a kísérlet nem járt sikerrel. Bár hazaköltözött, és legalább a kertben tevékenykedett időnként, újabb akadály merült fel. 

– Lágyéksérvem lett, ami egyre romlott, és a járvány miatt nem is nagyon akartak műteni. Végül 22 januárjában kerültem a műtőbe, de nem is tudtak a gyorsabb gyógyulást garantáló laparoszkópiás eljárással operálni. A következő probléma a gerincsérv volt, ezt szerencsére nem műtötték. Miután ez elkezdett javulni, szobabiciklizni kezdtem. Az egyik orvosom is mondta egyébként, hogy le kellene fogynom, ami azért sem volt túl megértő felszólítás, mert előtte hetekig felkelni is alig tudtam a fájdalomtól. 21 első felében egyébként már sikerült egyszer 62 kilóra lefogynom, amikor az esküvőmre készültem, de azt nem tudtam megtartani. Idén januárban jutott eszembe, hogy Dóri kangoo óráit már régóta ki akartam próbálni, és bele is vágtunk a húgommal.

Frida 80 kilósan döntött úgy, életmódváltásba kezd

Meglátjuk, hol lesz a vége

A sport mellett persze nem árt az étrend reformja sem, és a kettő együtt Fridának is meghozta a remélt hatást. 

– Az első edzés nagyon nehéz volt, sem tüdővel, sem lábbal, sem karral nem bírtam igazán. Az első hetekben majdnem fel is adtuk, de annyira tetszett, hogy mégis maradtunk. Közben az ebédre rendelt ételeket egy másik szállítóra és fél adagra cseréltem, rászoktam, hogy hétvégére is kevesebbet főzzek és leálltunk a családi sütizésekről. A fiúk persze már több mint húsz kilónál tartanak, de most már rajtam is jól látszik a változás. A ruhatáramat majd akkor akarom lecserélni, ha úgy látom, meg is tudom tartani az új alakomat, de az övemre már több új lyukat is kellett csináltatnom. Teljesen átalakultam, sokat izmosodtam, formálódtam a mozgástól. A célom a 60 kiló, bár Dóri szerint az kevés lesz nekem így, hogy mozgok. Most azt gondolom, majd meglátom, ha előbb is tetszik, amit a tükörben látok, akkor megelégszem annyival – mondja a fiatal ápoló.

Már nem fáj!

Frida helyében sokan egyáltalán nem kezdtek volna mozogni, hiszen a lágyéksérv és a gerincsérv is komoly akadály lehetett volna. Ő azonban egészségügyisként is tudta, hogy az edzés, a megfelelő mozgásforma segít az állapotán. 

– Dórival megbeszéltem, és azt mondta, csak a nyaki gerincsérv az, amivel nem szabad kangoozni. Érzem is, ahogy erősödnek a hátizmaim, és ahogy egyre jobban tartják a gerincemet, egyre jobb az állapotom. Az edzést pedig nagyon megszerettem, igazi életformává vált, olyasmivé, amit soha nem szeretnék abbahagyni – mosolyog Frida.

Frida kedvenc receptje

Sajtos brokkolileves

Hozzávalók

2 ek. olaj, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2000 ml zöldség alaplé, só, bors, 2 sárgarépa, 500 g brokkoli, 150 g cheddar

Elkészítés

Az olajat felhevítjük, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd felöntjük a zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk.

A sárgarépát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk. Mindkettőt hozzáadjuk a leveshez és lefedve, lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Amikor a zöldségek puhák, botmixerrel leturmixoljuk. Végül beleszórjuk a reszelt cheddar sajt egy részét és összeforraljuk. Tálaláskor megszórhatjuk még sajttal.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szuperszexi fitneszmodellre cserélte a dögös pornóst a bokszvilágbajnok - galéria

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

hirtv.hu

Globál – Nem kell csatlakoznunk a BRICS-hez, már bent vagyunk! + videó

ripost.hu

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

magyarnemzet.hu

Odamondott Kloppnak az ellenfél, a Liverpool edzőjének a fogai is szóba kerültek

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

DIÉTA

"64 éves vagyok, de évtizedekkel fiatalabbnak nézek ki!” - elárulta egyszerű trükkjét a nő

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!