5 éve

Ropogós sütőtökchips az őszi nasik királya

Végre egy ízletes és egészséges nasi! A sütõtökbõl készült chipset egyenesen imádni fogod! Olcsó, gyors és elképesztõen finom!

Szerző Fehér Elena

A sütőtök az ősz egyik legnagyobb adománya, kivételes beltartalmi adottságú gyógyító zöldség!

Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően a sütőtök kiváló antioxidáns. A benne lévő karotinoidok megkötik a szervezetben a káros szabadgyököket, vagyis a sütőtök lassítja a sejtek öregedési folyamatait, energiával tölti fel a szervezetet. Kellemesen édeskés íze természetes, és igazán izgalmas kombinációt ad a fűszerekkel, illetve a sóval.

Ropogós sütőtökchips

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök hámozva, lereszelve
  • 1/3 csésze Update liszt
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 nagy tojás felverve
  • 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 1/4 tk. szárított zsálya
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, fekete bors ízlés szerint
  • Így készítsd:

    1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Egy tepsit kenj ki kókuszvajjal, de használhatsz sütőpapírt is.

    2. Egy nagy tálban keverd össze a lereszelt sütőtököt, a lisztet, a fokhagymát, a tojást, a fűszereket és a sót.

    3. Egy kanál segítségével porciózz kisebb adagokat a kikent tepsire a sütőtökös masszából, majd a kanál domború felével lapítsd el. Mehet a sütőbe a tepsi!

    4. 15-20 perc alatt ropogósra sülnek a sütőtök korongok, igazán pikáns ízű ropogós chips a végeredmény!

    Tipp:

    Fokhagymás tejföllel kínáld, esetleg szórd meg frissen felvágott snidlinggel.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Szerző Fehér Elena

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!