RETRO RÁDIÓ

Figyelj, ezekben az ételekben több vas van, mint a húsban!

Figyelj, ezekben az ételekben több vas van, mint a húsban!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 07. 29. 19:00

A vörös húsban található a legtöbb vas, de szerencsére más forrásokból is megszerezheted ezt az ásványi anyagot. A legfontosabb mégis az, hogy C-vitamin tartalmú élelmiszerekkel, például citromlével segítsd e fontos anyag felszívódását a szervezetedben.

Vörösbab

A vörösbabban rengeteg a rost és a fehérje, ehhez jön hozzá csészénkénti 4 mg-os vastartalma. A termékeny korú nőknek, akiknek a legnagyobb a napi vasszükséglete, 15 mg vasat ajánlott naponta elfogyasztani.

Spenót

Egy csésze párolt spenótban 6 mg vas van, ráadásul a napi kalciumszükséglet közel egyharmadát, és a napi A-vitamin szükséglet egészét is magadhoz veszed vele.

Mángold

Nem szereted a spenótot? Akkor próbáld ki a párolt mángoldot, amelyben csészénként 4 mg vas van.

Lencse

Minden csésze főtt lencsében 7 mg vas van, így érdemes időnként lencselevest vagy lencsefőzeléket készíteni.

Zabpehely

Fél csészénként 4 mg vas van benne. Nem véletlen, hogy a zabpehely az egyik legjobb reggeli.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.