tóth gabi
A vörös húsban található a legtöbb vas, de szerencsére más forrásokból is megszerezheted ezt az ásványi anyagot. A legfontosabb mégis az, hogy C-vitamin tartalmú élelmiszerekkel, például citromlével segítsd e fontos anyag felszívódását a szervezetedben.
A vörösbabban rengeteg a rost és a fehérje, ehhez jön hozzá csészénkénti 4 mg-os vastartalma. A termékeny korú nőknek, akiknek a legnagyobb a napi vasszükséglete, 15 mg vasat ajánlott naponta elfogyasztani.
Egy csésze párolt spenótban 6 mg vas van, ráadásul a napi kalciumszükséglet közel egyharmadát, és a napi A-vitamin szükséglet egészét is magadhoz veszed vele.
Nem szereted a spenótot? Akkor próbáld ki a párolt mángoldot, amelyben csészénként 4 mg vas van.
Minden csésze főtt lencsében 7 mg vas van, így érdemes időnként lencselevest vagy lencsefőzeléket készíteni.
Fél csészénként 4 mg vas van benne. Nem véletlen, hogy a zabpehely az egyik legjobb reggeli.