RETRO RÁDIÓ

Útifűmaghéjból készül a legújabb diétás szuperkenyér

Útifűmaghéjból készül a legújabb diétás szuperkenyér
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2017. 06. 15. 09:15

Itt a legszuperebb kenyérrecept, ami nemcsak egészséges, de hozzásegít a fogyókúrád hatékonyságához is. Elronthatatlan! Feltétlenül próbáld ki!

Ha eddig csak álmodoztál egy finom kenyérről, de a diétád nem engedte ezt meg, akkor jó hírünk van! Soha többet nem kell lemondanod az igazi házikenyér ízéről, ha kipróbálod ezt a receptet. A benne lévő alapanyagok miatt nemcsak bármelyik diétában fogyaszthatod, hanem  hozzásegít a fogyáshoz is.

Útifűmaghéjas házikenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg lenmagliszt - vagy lenmag
  • 10 dkg útifűmaghéj
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 4 tojásfehérje
  • 1/2 dl ecet (10 %-os)
  • 4 dl víz

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és olajozz ki egy kb. 20x10 cm-es kenyérformát. Tegyél fel vizet a forralóba és ha nincs lenmagliszted, készítsd el sima lenmagból egy kávédaráló segítségével.

2. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, a liszteket, az útifűmaghéjat, a sót és a sütőport.

3. Egy másik tálban keverd össze a 4 tojásfehérjét az ecettel és add a száraz keverékhez. Gyors mozdulatokkal keverd össze, majd add hozzá a 4 dl meleg vizet és újra dolgozd össze.

4. Kézzel formázz a masszából kenyérformát és tedd a beolajozott sütőformába.

5. Az előmelegített sütőben süsd 80-90 percig, tűpróba után ha kell, még süsd 10-15 percig alacsonyabb hőmérsékleten.

5. Hagyd hűlni 5 percig az edényben, majd abból kivéve 5-5 percig hűtsd minden oldalát. Csak teljesen kihűlt állapotban kezdd el szeletelni.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.