tóth gabi
Itt a legszuperebb kenyérrecept, ami nemcsak egészséges, de hozzásegít a fogyókúrád hatékonyságához is. Elronthatatlan! Feltétlenül próbáld ki!
Ha eddig csak álmodoztál egy finom kenyérről, de a diétád nem engedte ezt meg, akkor jó hírünk van! Soha többet nem kell lemondanod az igazi házikenyér ízéről, ha kipróbálod ezt a receptet. A benne lévő alapanyagok miatt nemcsak bármelyik diétában fogyaszthatod, hanem hozzásegít a fogyáshoz is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és olajozz ki egy kb. 20x10 cm-es kenyérformát. Tegyél fel vizet a forralóba és ha nincs lenmagliszted, készítsd el sima lenmagból egy kávédaráló segítségével.
2. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, a liszteket, az útifűmaghéjat, a sót és a sütőport.
3. Egy másik tálban keverd össze a 4 tojásfehérjét az ecettel és add a száraz keverékhez. Gyors mozdulatokkal keverd össze, majd add hozzá a 4 dl meleg vizet és újra dolgozd össze.
4. Kézzel formázz a masszából kenyérformát és tedd a beolajozott sütőformába.
5. Az előmelegített sütőben süsd 80-90 percig, tűpróba után ha kell, még süsd 10-15 percig alacsonyabb hőmérsékleten.
5. Hagyd hűlni 5 percig az edényben, majd abból kivéve 5-5 percig hűtsd minden oldalát. Csak teljesen kihűlt állapotban kezdd el szeletelni.