5 éve

Íme egy szuper trükk: ha ezt betartod, lerobbannak rólad a plusz kilók

És ezért most nem is kell sokat tenni, csak egyfajta ételt szigorúan elkerülni!

Szerző Ripost

A fogyókúrás étrendben semmi keresnivalója a fehér kenyérnek, zsemlének, kiflinek és péksüteményeknek. De talán nem is gondolnád, hogy mennyi változást hoz, ha lemondasz ezekről!

Kezdjük az adatokkal: 100 gramm kenyérben általában 250 kalória van, míg egy 30 grammos szeletben nagyjából 80. Ettől a teljes kiőrlésű termékek csak egy kicsit térnek el. Ez azt jelenti, hogy ha egy nap alatt hat szelet kenyeret megeszel, akkor azzal körülbelül 500 kalóriát viszel be rostok és komolyabb mennyiségű vitamin, ásványi anyag és antioxidáns nélkül. Ez egy 75 kilós, minimálisan aktív felnőtt nő számára a súlya tartásához szükséges nagyjából napi 2000 kalória negyede, ami rengeteg ilyen üres kalóriákból.

Ha az étrendedből kiiktatod a kenyeret, és nem is eszel helyette pluszba mást, akkor bizony fogyni kezdesz. Ez részben heti fél kiló zsírvesztés, részben pedig a szénhidráttartalékok csökkenésével akár még egy kiló elvesztett víz is lehet - írja a Femina. Ez két hét alatt akár három kiló fogyást is eredményezhet, különösen akkor, ha nemcsak a kenyeret, hanem a többi szénhidrátot is elhagyod.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!