tóth gabi
Van úgy, hogy csak egy szendvicsre jut idõd, még akkor is, ha ez nem a legideálisabb ebéd vagy vacsora. Ám ha bevetsz pár apró trükköt, máris egészségesebb lehet a végeredmény.
1. Lekvár helyett pürésíts friss gyümölcsöt cukor nélkül, és ezt kend a kenyérre. Így megspórolsz egy csomó cukrot, viszont nyersz rengeteg vitamint és rostot.
2. Keress valóban teljes kiőrlésű kenyeret, ne érd be a malátával színezett, de valójában finomított, fehér lisztből készült “barna” kenyerekkel.
3. Majonéz helyett törj össze egy fél avokádót, és azt keverd a szendvicskrémbe. Így nagyon sok egészséges zsírsavat vihetsz be a szervezetedbe.
4. Egyre több szupermarketben kapható készen humusz, azaz fűszeres csicseriborsókrém. Nemcsak arra kiváló, hogy zöldségekkel mártogasd, hanem szendvicskrémként is nagyon egészséges.
5. A szokásos saláta, uborka, paprika és paradicsom mellett, vagy akár helyett tegyél a szendvicsre roston sült zöldségeket. Új ízélményekre számíthatsz, és tápanyagokban is gazdagabb, változatosabb lesz a szendvicsed.