tóth gabi
Igazi üdítõ, nyári finomság ez a citromos sütemény. Egyszerûsége és különleges édes-savanyú íze miatt lett a diétázók egyik nagy kedvence.
Szupergyorsan elkészül ez az egyszerű tortácska, de nem ez az egyetlen előnye. Összetevőinek köszönhetően, bátran fogyaszthatod - bármelyik diétád is követed.
Hozzávalók:
a tortához
a mázhoz
Így készítsd
1. Egy közepes tálban alaposan keverd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet az édesítőt a sütőport és a sót.
2. Egy másik, mikrózható vagy sütőbe tehető pohárba, esetleg csészébe keverd össze a vajat vagy kókuszzsírt a citromlével, a citromkivonattal és a tojással. Add hozzá a száraz összetevőket és keverd egységes masszává. Simítsd le a massza tetejét mielőtt sütni kezded.
3. Tedd mikróba 1 perc 45 másodpercre, vagy sütőbe 200 fokon 12-15 percre. Miután kivetted, hagyd kihűlni.
4. Közben a citromos mázhoz egy kis serpenyőben, közepes lángon, olvaszd meg a vajat, add hozzá a tejszínt vagy kókuszkrémet, az eritritet és jól keverd össze. Csak ezután kerüljön bele a citromkivonat.
5. A sütőedényből egy tányér segítségével fordítsd ki a tortácskát és az alja kerüljön felülre. Szurkáld meg fogpiszkálóval az egész felületet, hogy beszívódjon majd a citrommáz.
6. Öntsd az elkészült mázat a torta tetejére, díszítsd citromkarikával és mentával.
Nézd meg a videót