kulcsár edina
Egyszerûen és gyorsan elkészítheted ezt az ínycsiklandozó és szénhidrátmentes fogást! Garantáltan jól lakik vele a család és ez lesz a kedvenc reggeli! Próbáld ki még ma!
Ennek a finom tojásételnek aszalt paradicsom, zsenge kelkáposzta és darált pulykahús adja fantasztikus ízvilágát, ezt még tuti nem próbáltad ráadásul pazarul néz ki!
A tojás eleve a legjobb választás reggelihez: sok fehérje, zéró szénhidrát, nem dobja meg a vércukorszintet, utána sokáig nem leszel éhes. De most olyat turbóztunk ezen a reggelin, hogy csak na! A paradicsommal és a káposztával rostok és vitaminok kerültek bele, a hússal pedig plusz fehérje.
A meglepő kombináció végeredménye: szuper egészséges és finom reggeli!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Melegítsd fel a sütőt 180 fokra és keverd össze a tojásokat egy nagy tálban.
Egy sütőben is használható serpenyőben kevés olajon pirítsd le a darált húst, majd add hozzá a hagymát és az aszalt paradicsomot. Kb. 5 percig süsd így, amíg a hagyma áttetszővé nem válik.
Forgasd az alapba a zsenge kelkáposztát, hagyd, hogy a levelek összezuhanjanak a hőtől, majd öntsd fel a felvert tojásokkal.
Óvatosan kavard össze, majd tedd a serpenyőt előre melegített sütőbe. Kb. 3-5 perc alatt parádésra sül a tojás.
Tálalás előtt sajttal vagy forró sajtmártással és petrezselyemzölddel gazdagíthatod a tetejét.
Jó étvágyat!