tóth gabi
Tápláló reggelire vágysz, amelyikkel akár délig is kihúzod? Ez a feltuningolt rántotta tökéletes a nap elsõ étkezéséhez!
A szalonnával, spenóttal és gombával dúsított rántotta a legjobb reggeli: a tojás fehérjével, egészséges zsírsavakkal és hasznos tápanyagokkal lát el, amire a spenót vastartalma és a gomba D-vitamin tartalma is rátesz egy lapáttal. Kevesen tudják ugyanis, hogy a gomba az egyetlen növényi eredetű D-vitamin forrás. A szalonnától pedig fantasztikus íze lesz a reggelidnek, délig garantáltan gondolni sem akarsz majd más ételre!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra, és vajazz ki egy tortaformát.
2. A szalonnát egy közepes serpenyőben pirítsd ropogósra, majd tedd papírtörtlőre, hogy felitasd a felesleges zsírt.
3. A serpenyőben maradó szalonnazsíron pirítsd meg a hagymát, majd rajta a gombát. Tedd bele a spenótot is, amikor összeesnek a levelek, húzd le a serpenyőt a tűzről. Öntsd le az alapról a fölösleges lét.
4. Keverd össze a tejet, a tojásokat, a parmezánt, a sót és a borsot.
5. Forgasd bele a gombás-spenótos alapot, majd öntsd az egészet a tortaformába.
6. A sült szalonnát kockázd fel, vagy törd apróra, és szórd a tojás tetejére.
7. Süsd 20-25 percig,a míg a tojás megszilárdul.
TIPP: A paleo diéta hívei tej helyett kókusz- vagy mandulatejjel készítsék.