tóth gabi
Magas a zsírtartalma, mégis nagyon egészséges - az avokádó valóságos szuperétel! Segít a fogyásban, csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást. Nem túlzás azt állítani, hogy meghosszabbítja az életet.
Az avokádó azért rendkívül sokoldalú eledel, mert az íze alapvetően semleges, így édes és sós ételekhez egyaránt kiváló alapanyag: ugyanúgy lehet belőle húsok kiegészítője, szendvics, mint fogyókúrás tejturmix, jégkrém, vagy csokoládéhab, de még a grillezést is bírja. Egyedül főzni nem szabad, mert attól megkeseredik.
Egészséges zsírsavai közreműködnek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, és a „rossz” LDL koleszterin szintjét is csökkentik.
Tele van antioxidáns hatású vegyületekkel, így számos betegséget segíthet kivédeni, és az öregedés látható jeleit is csökkenti. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C-, D- és E-vitamint, valamint kalciumot és magnéziumot, foszfort, vasat és nátriumot. Segíti a szervezetet a tápanyagok hasznosításában.
Hollandiában hamarosan az első olyan étterem is megnyílik, ahol kizárólag avokádóból készült ételeket szolgálnak majd fel. Avokádós hamburgertől az avokádófagyiig, az avokádós csokiturmixtól a bundázott avokádóig sok mindent készítenek majd ebből a finomságból.
A lehetőségek száma végtelen, az étterem egyetlen kikötése, hogy az ételeiknek valamilyen formában tartalmazniuk kell a szupergyümölcsöt. Az ötlet nagyon népszerű: az étteremnek máris több mint 4000 követője van az Instagramon, pedig még meg sem nyitottak.