RETRO RÁDIÓ

Íme a zöldség, amit kenyér helyett ehetsz! Mutatjuk, hogy használd

Íme a zöldség, amit kenyér helyett ehetsz! Mutatjuk, hogy használd
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 01. 03. 20:00

Soha többé nem kell lemondanod a jól megszokott szendvicseidrõl ezzel a zöldséggel. Mindenkit elkápráztatsz majd a könnyen elkészíthetõ, egészséges szendvicsalappal.

Ha diétázunk, az egyik legnehezebb feladat lemondani a kenyérről, ami szinte minden étkezésünk alapja. Most mutatunk valami sokkal egyszerűbbet, amivel pótolni lehet a jól megszokott kenyeret, és ráadásul nem hizlal.

Ezentúl használj padlizsánt és meglátod ugyanolyan finom ételeket tudsz majd készíteni!

1. Klasszikus bruschetta

A hosszában vágott, sütőben megsütött padlizsánszeleteket kend meg pestoval, majd tegyél rájuk paradicsomszeleteket és szórd meg bazsalikommal.

2. Avokádó krémes toast

A keresztben felszeletelt és előre megsütött padlizsánkarikákat kend meg avokádókrémmel, majd erre jön a paradicsomkarika és a legvégén egy csipet parmezán.

3. Tükörtojásos padlizsánszelet

A legegyszerűbb reggeli a hosszában szeletelt és megsütött padlizsánszelet tükörtojással. A tojás alá tegyél pirított lila hagymát és díszítsd az egészet félbevágott koktélparadicsomokkal. Ha szereted, adj hozzá kapribogyót is.

4. Francia bundás padlizsán

A keresztbe szeletel és megsütött padlizsánkarikákat mártsd bele villával felvert tojásba, majd süsd ki forró olajban. Szórd meg fahéjjal és eritrittel.

5. Rakott szendvics

A mandulalisztbe forgatott és sütőben megsütött padlizsánkarikákból készíts emeletes szendvicset. Tegyél a rétegek közé avokádó krémet, tonhal konzervet, vagy bármilyen húskrémet. Adj hozzá paradicsomot, vagy bármilyen más friss zöldet.

5. Buggyantott tojásos szendvics

Ezzel a speciális technikával készített tojással nagyon finom és különleges szendvicset készíthetsz. Kend meg a hosszában szeletelt, elősütött padlizsánt majonézzel, majd tegyél rá zöld leveleket pl. bébi spenótot, madársalátát, végül erre jöhet a tojás.

6. Kérges szendvics

Két sült padlizsánkarika közé tegyél sajtszeletet, sonkát és az egészet forgasd meg mandulalisztbe, majd sütőpapíron süsd aranybarnára a külső réteget.

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.