Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.01.03.

Íme a zöldség, amit kenyér helyett ehetsz! Mutatjuk, hogy használd

Soha többé nem kell lemondanod a jól megszokott szendvicseidrõl ezzel a zöldséggel. Mindenkit elkápráztatsz majd a könnyen elkészíthetõ, egészséges szendvicsalappal.

Szerző Molnár Hédi

Ha diétázunk, az egyik legnehezebb feladat lemondani a kenyérről, ami szinte minden étkezésünk alapja. Most mutatunk valami sokkal egyszerűbbet, amivel pótolni lehet a jól megszokott kenyeret, és ráadásul nem hizlal.

Ezentúl használj padlizsánt és meglátod ugyanolyan finom ételeket tudsz majd készíteni!

1. Klasszikus bruschetta

A hosszában vágott, sütőben megsütött padlizsánszeleteket kend meg pestoval, majd tegyél rájuk paradicsomszeleteket és szórd meg bazsalikommal.

2. Avokádó krémes toast

A keresztben felszeletelt és előre megsütött padlizsánkarikákat kend meg avokádókrémmel, majd erre jön a paradicsomkarika és a legvégén egy csipet parmezán.

3. Tükörtojásos padlizsánszelet

A legegyszerűbb reggeli a hosszában szeletelt és megsütött padlizsánszelet tükörtojással. A tojás alá tegyél pirított lila hagymát és díszítsd az egészet félbevágott koktélparadicsomokkal. Ha szereted, adj hozzá kapribogyót is.

4. Francia bundás padlizsán

A keresztbe szeletel és megsütött padlizsánkarikákat mártsd bele villával felvert tojásba, majd süsd ki forró olajban. Szórd meg fahéjjal és eritrittel.

5. Rakott szendvics

A mandulalisztbe forgatott és sütőben megsütött padlizsánkarikákból készíts emeletes szendvicset. Tegyél a rétegek közé avokádó krémet, tonhal konzervet, vagy bármilyen húskrémet. Adj hozzá paradicsomot, vagy bármilyen más friss zöldet.

5. Buggyantott tojásos szendvics

Ezzel a speciális technikával készített tojással nagyon finom és különleges szendvicset készíthetsz. Kend meg a hosszában szeletelt, elősütött padlizsánt majonézzel, majd tegyél rá zöld leveleket pl. bébi spenótot, madársalátát, végül erre jöhet a tojás.

6. Kérges szendvics

Két sült padlizsánkarika közé tegyél sajtszeletet, sonkát és az egészet forgasd meg mandulalisztbe, majd sütőpapíron süsd aranybarnára a külső réteget.

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek