tóth gabi
Soha többé nem kell lemondanod a jól megszokott szendvicseidrõl ezzel a zöldséggel. Mindenkit elkápráztatsz majd a könnyen elkészíthetõ, egészséges szendvicsalappal.
Ha diétázunk, az egyik legnehezebb feladat lemondani a kenyérről, ami szinte minden étkezésünk alapja. Most mutatunk valami sokkal egyszerűbbet, amivel pótolni lehet a jól megszokott kenyeret, és ráadásul nem hizlal.
Ezentúl használj padlizsánt és meglátod ugyanolyan finom ételeket tudsz majd készíteni!
1. Klasszikus bruschetta
A hosszában vágott, sütőben megsütött padlizsánszeleteket kend meg pestoval, majd tegyél rájuk paradicsomszeleteket és szórd meg bazsalikommal.
A keresztben felszeletelt és előre megsütött padlizsánkarikákat kend meg avokádókrémmel, majd erre jön a paradicsomkarika és a legvégén egy csipet parmezán.
A legegyszerűbb reggeli a hosszában szeletelt és megsütött padlizsánszelet tükörtojással. A tojás alá tegyél pirított lila hagymát és díszítsd az egészet félbevágott koktélparadicsomokkal. Ha szereted, adj hozzá kapribogyót is.
A keresztbe szeletel és megsütött padlizsánkarikákat mártsd bele villával felvert tojásba, majd süsd ki forró olajban. Szórd meg fahéjjal és eritrittel.
A mandulalisztbe forgatott és sütőben megsütött padlizsánkarikákból készíts emeletes szendvicset. Tegyél a rétegek közé avokádó krémet, tonhal konzervet, vagy bármilyen húskrémet. Adj hozzá paradicsomot, vagy bármilyen más friss zöldet.
Ezzel a speciális technikával készített tojással nagyon finom és különleges szendvicset készíthetsz. Kend meg a hosszában szeletelt, elősütött padlizsánt majonézzel, majd tegyél rá zöld leveleket pl. bébi spenótot, madársalátát, végül erre jöhet a tojás.
Két sült padlizsánkarika közé tegyél sajtszeletet, sonkát és az egészet forgasd meg mandulalisztbe, majd sütőpapíron süsd aranybarnára a külső réteget.