tóth gabi
Valami nassolnivalóra vágysz és nem szeretnél bûntudatot érezni a diéta alatt? Ha ezeket a rágcsákat fogyasztod, egészségesebb leszel, mint valaha.
Ropogtass naponta egy maroknyi (25 gr) diófélét és hosszabb életű leszel. Egy amerikai tanulmány megállapította, hogy azok, akik 30 éve minden nap fogyasztanak dióféléket, ellenállóbbak a betegségekkel szemben és tovább élnek, mint azok, akik ezt nem teszik.
Legyen az mogyoró vagy dió, mandula vagy pisztácia, kesudió vagy pekán - a növényi magvak ropogtatása megéri! Nyersen és ne sózva fogyaszd őket - aszalt vagy friss gyümölcsök mellé!
A diófélék egészséges zsírokat tartalmaznak. Zsírtartalmuk 35-70 % között van, de ez semmi esetre sem ok arra, hogy ne ropogtasd őket, épp ellenkezőleg. A mogyoró 68 %-a egészséges, telítetlen zsírsav.
Mivel gazdag élelmi rostokban, ezért az emésztés során hosszan elidőzik a gyomorban. Az ember úgy érzi, hogy diófélék fogyasztása után sokáig nem éhes. Elnyomja az éhségérzetet. Több tanulmány pedig azt is bebizonyította, hogy lehetetlen hízni tőlük.
A diófélék fogyasztása javítja a kolaszterin-értékeket. Az ún. LDL-koleszterinszintet csökkenti, így megóvja a szív koszorúereit.
A különböző béldaganatokat civilizációs betegségeknek is nevezik. Egyél minél gyakrabban mogyorót, diót, hogy csökkentsd testedben a daganatok kialakulásának kockázatát!
Ha már cukorbeteg vagy, a diófélékkel csak jót tehetsz magadnak. Ha a szénhidrát egy részét diómix formájában fogyasztod, könnyebben tudod megfelelő szinten tartani a vércukrodat.
Ha gyümölcsökkel-salátákkal kombinálod őket, kiváló és laktató fogásokat varázsolhatsz pillanatok alatt az asztalra!