tóth gabi
A legtökéletesebb választás az ünnepekre! Teljesen diétás, és nagyon sokáig eláll! Kényeztesd magad ezzel az illatos keksszel a reggeli teád mellé az adventi idõszakban is!
Ünnepek tájékán, hatalmas családi összejöveteleken igencsak nagy a csábítás. Jól jön ilyenkor néhány olyan finomság, ami egyáltalán nem tartalmaz szénhidrátokat, így cukrot és lisztet sem!
Ez az illatos teasütemény azért tökéletes választás, mert egyáltalán nem hizlal, így diéta mellett sem kell lemondanod róla, viszont közben a pluszkilóktól sem kell tartanod.
A recept zsenialitása, hogy ez a fahéjas keksz egy csinos kis dobozban akár 3 hónapig is eláll, így nem kell a sütögetést az utolsó pillanatra hagynod!
Hozzávalók:
30 dkg mandulaliszt
2 tk. Lovely Sweet édesítő
2 ek. kókuszolaj vagy vaj
1 tojás
2 tk. sütőpor
csipet só
2-3 ek. őrölt fahéj
Így készítsd el:
1. Keverd el a mandulalisztet az édesítővel és a sütőporral
2. Add hozzá a tojást és a vajat. Kézzel gyúrd össze a tésztát.
3. Válaszd ketté a tésztát és az egyik feléhez gyúrd hozzá a fahéjat.
4. Takard le és pihentesd a hűtőben 30 percig.
5.Melegítsd elő a sütőt 140 fokra. Nyújtsd ki a tésztákat fél centi vastagra.
6. Fektesd a kettőt egymásra, majd tekerd fel.
7. Egy éles késsel szeleteld fel, majd fektesd sütőpapírral bélelt tepsire és finoman nyomkodd meg a szeleteket, hogy kör alakot kapj belőlük.
8. Süsd kb. 30 percig , ha kihűlt, tedd légmentesen záródó dobozba, így akár 2-3 hónapig is eláll!