RETRO RÁDIÓ

Szénhidrát STOP! Tészta nélkül készül a legújabb lasagna

Szénhidrát STOP! Tészta nélkül készül a legújabb lasagna
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 11. 13. 08:50

Bombasztikus újítás! A diétázók kedvenc zöldsége számûzi a lisztet a tésztaételek nagy klasszikusából! Készítsd el te is, és élvezd büntetlenül az igazi olasz ízeket!

Vitathatatlanul az idei év legnagyobb slágere lett a tészták zöldséggel való helyettesítése! Készíthettél már spagettit, pizzát, zsemlét , sőt rizst is szénhidrát nélkül.
Most egy új nagy kedvencet varázsolhatsz diétássá!

Elkészült a lasagna szénhidrátmentes változata!

Nem csalás és nem ámítás: tésztája karfiolból készül! Ugyanis a karfiol hihetetlenül magas rosttartalma alkalmassá teszi arra ezt a csodás zöldséget, hogy helyettesítsd vele a lisztet! A hozzá készített besamelből szintén száműztük neked a szénhidrátot, így valóban egy igazi diétás étel kerülhet az asztalra!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300g robotgépben aprított karfiol
  • 3 tojás
  • ½ tk. só
  • ¼ tk. bors
  • A besamelhez:

  • 180 ml tej
  • 200 g karfiol
  • 1 cikk fokhagyma
  • 3 tojás
  • 1 tk. só
  • csipetnyi bors
  • -500 g bolognai szósz

    - reszelt parmezán vagy más sajt ízlés szerint

     

     

    Így készítsd a tésztát:

    1.      Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

    2.      Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és olajozd is meg kissé.

    3.      A finomra aprított karfiolt egy edényben tedd a mikróba kb. 2 percre, majd keverd át és újabb 2 perce tedd vissza.

    4.      Egy száraz konyharuhában amennyire csak lehet, nyomkodd ki a karfiolól a nedvességet.

    5.      Most add hozzá a tojást, sót és borsot, és keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz belőle.

    6.      Simítsd a sütőlapra, majd tedd a sütőbe 15 percre.

    7.      Hűtsd 10 percig, óvatosan húzd le róla  a sütőpapírt és vágd a lasagne-s tálnak megfelelő méretűre a tésztát

    Karfiolos besamel:

    1.      Tedd fel főni a rózsáira szedett karfiolt a tejjel és a fűszerekkel. Forrald fel, majd vedd kis lángra és fedő alatt főzd kb. 15 percig

    2.      Miután levetted a tűzről, botmixerrel pépesítsd. A végén mixeld hozzá a tojást is.

    Összeállítás:

    1.      Kend meg az edény alját kevés bolognai szósszal, majd rétegezd 3 sorban a hozzávalókat tészta, besamel, bolognai szósz, sajt sorrendben.

    2.      Takard le alufóliával, 160 fokon süsd 25 percet, majd vedd le róla a fóliát és további 20-25 percig süsd.

    A végeredmény isteni!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.