Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2016.11.13.

Szénhidrát STOP! Tészta nélkül készül a legújabb lasagna

Bombasztikus újítás! A diétázók kedvenc zöldsége számûzi a lisztet a tésztaételek nagy klasszikusából! Készítsd el te is, és élvezd büntetlenül az igazi olasz ízeket!

Vitathatatlanul az idei év legnagyobb slágere lett a tészták zöldséggel való helyettesítése! Készíthettél már spagettit, pizzát, zsemlét , sőt rizst is szénhidrát nélkül.
Most egy új nagy kedvencet varázsolhatsz diétássá!

Elkészült a lasagna szénhidrátmentes változata!

Nem csalás és nem ámítás: tésztája karfiolból készül! Ugyanis a karfiol hihetetlenül magas rosttartalma alkalmassá teszi arra ezt a csodás zöldséget, hogy helyettesítsd vele a lisztet! A hozzá készített besamelből szintén száműztük neked a szénhidrátot, így valóban egy igazi diétás étel kerülhet az asztalra!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300g robotgépben aprított karfiol
  • 3 tojás
  • ½ tk. só
  • ¼ tk. bors
  • A besamelhez:

  • 180 ml tej
  • 200 g karfiol
  • 1 cikk fokhagyma
  • 3 tojás
  • 1 tk. só
  • csipetnyi bors
  • -500 g bolognai szósz

    - reszelt parmezán vagy más sajt ízlés szerint

     

     

    Így készítsd a tésztát:

    1.      Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

    2.      Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és olajozd is meg kissé.

    3.      A finomra aprított karfiolt egy edényben tedd a mikróba kb. 2 percre, majd keverd át és újabb 2 perce tedd vissza.

    4.      Egy száraz konyharuhában amennyire csak lehet, nyomkodd ki a karfiolól a nedvességet.

    5.      Most add hozzá a tojást, sót és borsot, és keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz belőle.

    6.      Simítsd a sütőlapra, majd tedd a sütőbe 15 percre.

    7.      Hűtsd 10 percig, óvatosan húzd le róla  a sütőpapírt és vágd a lasagne-s tálnak megfelelő méretűre a tésztát

    Karfiolos besamel:

    1.      Tedd fel főni a rózsáira szedett karfiolt a tejjel és a fűszerekkel. Forrald fel, majd vedd kis lángra és fedő alatt főzd kb. 15 percig

    2.      Miután levetted a tűzről, botmixerrel pépesítsd. A végén mixeld hozzá a tojást is.

    Összeállítás:

    1.      Kend meg az edény alját kevés bolognai szósszal, majd rétegezd 3 sorban a hozzávalókat tészta, besamel, bolognai szósz, sajt sorrendben.

    2.      Takard le alufóliával, 160 fokon süsd 25 percet, majd vedd le róla a fóliát és további 20-25 percig süsd.

    A végeredmény isteni!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek