kulcsár edina
A forró nyárban mindenki hûsítõ desszertre vágyik, és most megtaláltad a tökéletes finomságot! Ebben az isteni finom sütiben alig van szénhidrát, biztosan nem hizlal, bátran ehetsz belõle több szeletet is!
Ha gyorsan elkészíthető, könnyű és egészséges desszertet szeretnél, akkor ez az egyik kedvenced lesz. Nagyon egyszerű összeállítani, a méregetéshez egy csésze illetve egy teáskanál is megfelel.
HOZZÁVALÓK
Tortaalaphoz
Túrókrémhez
Így készítsd:
1. Õröld össze a magvakat, dolgozd össze a cukorral, a zabkorpával, illetve a kókuszolajjal. Az így kapott tésztaszerű pépet nyomkodd bele a kapcsos tortaforma aljába. Mehet a hűtőbe.
2. A citromok levébe áztasd be a zselatint. Hagyd 5 percig állni, majd kezdd el melegíteni alacsony lángon. Ne forrald fel, de figyelj arra, hogy a zselatin teljesen feloldódjon.
3. A túrót, az édesítőt és a vaníliát keverd össze - krémes állagú masszát kapsz. Majd fokozatosan keverd hozzá a kemény habbá vert tejszínt, illetve a zselatint, végül pedig a citrom reszelt héjat.
4. A bekevert túrókrémet öntsd kapcsos tortaformába, majd 5-6 órára tedd hűtőbe, hogy szépen megkössön a krém. Legjobb, ha egész éjszakára pihenteted.
5. Fogyasztás előtt pattintsd ki a tortaforma keretét, emeld le a sütiről. A torta tetején frissen felvert tejszínhabbal és citromkarikákkal díszítsd.
Szépen szeletelhető, istenien üde, cukor és lisztmentes finomság!
Jó étvágyat hozzá!