tóth gabi
A világsláger felhõmódszer elérte a magyar konyhát is! Süsd meg gyorsan te is a felhõlángost, nehogy lemaradj róla!
Ha diétázol, joggal hiányolhatod az étlapodról a jól megszokott hazai ízeket. De szerencsére leleményes nép a magyar!
2016 nagy diétadurranása a lisztmentes "felhő" pékáru. Ehettünk már felhőmuffint, kenyeret és felhőpalacsintát, most viszont megmutatjuk, hogyan készítheted el liszt és élesztő nélkül a hungarikumnak számító lángost felhő-módra!
Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg zsírszegény túró
1 zacskó sütőpor
só
Így készítsd:
1. A tojásokat válaszd ketté.
2. A sárgáját keverd el alaposan a túróval és a sóval.
3. A fehérjét verd habbá, szórd bele a sütőport és óvatosan forgasd össze a túróval.
4. Egy tepsire tegyél sütőpapírt, és egy kanállal halmozd rá a masszát!
5. Előmelegített sütőben kb.15 perc alatt lesz kész!
Kend meg fokhagymás tejföllel, szórd meg reszelt sajttal és már fogyaszthatod is!
Jó étvágyat a diétás finomsághoz!