Létrehozva: 2016.04.18.

Semmi tészta, semmi liszt: ez a trükkös minipizza a diéták királya!

Meglátod és azonnal megkívánod, az ízében sem fogsz csalódni! Ráadásul ettõl a minipizzától biztosan nem fogsz elhízni! Rendkívül egyszerû, gyorsan elkészíthetõ, próbáld ki!

Fogadjunk, sosem gondoltál még arra, hogy gombából legyen a pizzád! Nem a pizzán a feltét, hanem az alapja! Pedig mekkora ötlet! Ezt nézd! Távolítsd el a tönköt, a gomba kalapját fordítsd meg. Így olyan lesz, mint egy hajó, lehet bele pakolni!  Ez lesz a minipizza tészta része! A gomba ráadásul a fogyókúrás étrendbe is rendkívül jól beilleszthető. Egészséges, szénhidrátmentes és igazán ízletes minipizzaként! Telitalálat ez a recept!

Hozzávalók:

  • 8 nagy csiperkegomba kalapja (a tönköt távolítsd el)
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 25 dkg trappista sajt / frissen reszelt
  • 15 dkg parmezán sajt / frissen reszelt (lehet másfajta sajt is)
  • kolbász vagy miniszalámi szeletek
  • paprikakarikák (csípős is lehet, ízlés szerint)
  • friss bazsalikom a tetejére
  •  

    Így készítsd:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokon. Béleld ki a tepsit sütőpapírral. Helyezd rá a gombafejeket éppen fordítva.

    2. Tölts meg minden egyes fejet fűszeres paradicsomszósszal, majd erre szórj reszelt trappista sajtot. Mehet rá a kolbász, esetleg a paprika, majd szórd meg a frissen reszelt parmezán sajttal.

     

    3. Süsd a minipizzákat 10-15 percig, vagy addig, amíg a sajt el nem olvad és aranyszínű nem lesz. Szedegesd ki egy tányérra, majd szórd meg még egy kis parmezánnal és friss bazsalikommal.

     

    Hagyd hűlni, mielőtt elfogyasztod.

    Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek