RETRO RÁDIÓ

Semmi tészta, semmi liszt: ez a trükkös minipizza a diéták királya!

Semmi tészta, semmi liszt: ez a trükkös minipizza a diéták királya!
Keleti Anita
Szerző
Keleti Anita
Létrehozva2016. 04. 18. 11:00

Meglátod és azonnal megkívánod, az ízében sem fogsz csalódni! Ráadásul ettõl a minipizzától biztosan nem fogsz elhízni! Rendkívül egyszerû, gyorsan elkészíthetõ, próbáld ki!

Fogadjunk, sosem gondoltál még arra, hogy gombából legyen a pizzád! Nem a pizzán a feltét, hanem az alapja! Pedig mekkora ötlet! Ezt nézd! Távolítsd el a tönköt, a gomba kalapját fordítsd meg. Így olyan lesz, mint egy hajó, lehet bele pakolni!  Ez lesz a minipizza tészta része! A gomba ráadásul a fogyókúrás étrendbe is rendkívül jól beilleszthető. Egészséges, szénhidrátmentes és igazán ízletes minipizzaként! Telitalálat ez a recept!

Hozzávalók:

  • 8 nagy csiperkegomba kalapja (a tönköt távolítsd el)
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 25 dkg trappista sajt / frissen reszelt
  • 15 dkg parmezán sajt / frissen reszelt (lehet másfajta sajt is)
  • kolbász vagy miniszalámi szeletek
  • paprikakarikák (csípős is lehet, ízlés szerint)
  • friss bazsalikom a tetejére
  •  

    Így készítsd:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokon. Béleld ki a tepsit sütőpapírral. Helyezd rá a gombafejeket éppen fordítva.

    2. Tölts meg minden egyes fejet fűszeres paradicsomszósszal, majd erre szórj reszelt trappista sajtot. Mehet rá a kolbász, esetleg a paprika, majd szórd meg a frissen reszelt parmezán sajttal.

     

    3. Süsd a minipizzákat 10-15 percig, vagy addig, amíg a sajt el nem olvad és aranyszínű nem lesz. Szedegesd ki egy tányérra, majd szórd meg még egy kis parmezánnal és friss bazsalikommal.

     

    Hagyd hűlni, mielőtt elfogyasztod.

    Jó étvágyat!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.