kulcsár edina
Ez az indiai aprócska gyógynövény hihetetlen erõvel bír. Rosttartalmának köszönhetõen tökéletesen megszünteti az éhségérzetet, ráadásul valósággal átmossa a szervezetedet. Lássuk, hogyan is kell használni!
A modern étkezési szokások következtében szervezeted könnyen elsavasodik. A nagy mennyiségű szénhidrát és zsír, a túl sok fehérje és a rosthiányos étkezés megterheli a szervezetedet. A rengeteg méreg lerakódik a bélfalon, súlyos esetben bélkövé alakul.
Ezért nagyon fontos, hogy sok-sok rostot egyél meg naponta.
A gyümölcs és zöldség fogyasztása mellett segítségedre lehet az útifű maghéj is, melynek több, mint 80%-os a rosttartalma. Úgy működik, mint egy lágy kefe, mely gyors továbbhaladásra ösztönzi a táplálékot, miközben megtisztítja a bélfalat a salakanyagoktól.
Legegyszerűbb alkalmazása az, ha a kész ételhez kevered. Főzelékek készítésekor használhatod sűrítő anyagként, liszt helyett. Rántás helyett is akalmazhatod levesekben, egyszerűen belekeversz egy kanálnyit az elkészült ételbe. Ha fehér kenyeret megkensz útifű maghéjból készült pástétommal, máris rostban gazdag uzsonnához jutsz.
TUDTAD?
Az útifű maghéj hatékonyan csökkenti az éhségérzetet, miközben nem viszel be kalóriát a szervezetedbe. Nagy vízmegkötő képessége következtében vízzel keverve saját súlyának kb. tízszeresére dagad. A legjobb fogyókúrás étrendkiegészítő!
Egy kávéskanál útifű maghéjat keverj el 2 dl folyadékban, melyet étkezés előtt 1 órával fogyassz. Az útifű maghéj magas rosttartalma miatt gyorsan megszívja magát folyadékkal, ezért elkészítés után azonnal idd meg. Napi adagja maximum 5 kávéskanál.
9 érv a fogyasztása mellett:
Málnapuding készítése útifű maghéjból
1 kg málnát turmixolj össze 4 dl tejszínnel és 3 ek mézzel. 3-4 evőkanál útifű maghéjra lesz szükséged, hogy a megfelelő puding állagot elérd.
Óvatosan adagold az útifűmaghéjat, mert sok nedvességet vesz fel.
1-1 ek maghéj elkeverése után várj pár percet, ha nem elég sűrű a pudingunk, akkor keverj hozzá még egy evőkanál maghéjat és ismét várj pár percet. Mentalevéllel, citromfűvel , vagy vanília magjával ízesítve teheted izgalmasabbá a pudingodat.