gellérthegy

7 találat
INSIDER

Újév napján is megdőltek a melegrekordok, hihetetlen az időjárás

Szilveszterhez hasonlóan Újév napján is megdőlt a fővárosi és az országos melegrekord, 101 éves csúcsok lettek a múlté – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután a Facebook-oldalán.

INSIDER

A legjobb helyekre költöztek be a hajléktalanok Budán – Fotók

Wellnesseznek a hajléktalanok a Gellérthegyen. Berendezkedtek a kevésbé megközelíthető, ám mégis szem előtt lévő helyeken.

INSIDER

Tévedés, hogy csak a gazdagoké a Gellérthegy: panorámát akarnak a hajléktalanok is

Újabb városrészt vettek önkényesen az uralmukba az utcalakók. A legváratlanabb helyeket és zugokat is elfoglalják.

RIPOSTER

Óriási szégyen: Gaztenger borítja a Gellérthegyet

Budapesten egyre több területet borít el a gaz. A szomorú hanyatlás következő áldozata a főváros egyik szimbóluma, a Gellérthegy. És ez nem csak egyszerű hanyagság, hanem koncepció: a főváros vezetése így kísérletezik. Őszig nem is terveznek kaszálni!

INSIDER

Karácsony nem kaszáltat, burjánzik a gaz a városban

„Alternatív zöldgazdálkodásnak” hívja a Fővárosi Önkormányzat azt, hogy nem kaszáltat. Az eredmény: olykor a jelzőtáblákat is eltakaró gaztenger, igénytelen villamospályák, gyomokkal tarkított, felfagyott betonutak. Ez ma Budapest.

ÉLETMÓDI

Hétköznapi csoda a Gellérthegyen, ezt mindenkinek látni kell

Budapest talán legkülönlegesebb helyén áll egy egyszerű mandulafa. Ettől aztán a fa is különlegessé vált, sokan keresik fel, amikor tavasszal virágba borul. A mandulavirágzás valóságos csoda a Gellérthegyen...

INSIDER

Kipucolták, lelakatolták a gellérthegyi kuplerájt

Végre kitakarították a Gellérthegy oldalában található kis kertet, ahová az elmúlt hónapokban hajléktalanok költöztek be, elképesztő állapotokat teremtve az idegenforgalmi szempontból is fontos helyen – vette észre a Ripost olvasója.