fukusima

12 találat
KÜLFÖLD

Sokkoló: Az óceánba eresztik Fukusima radioaktívan szennyezett vizét

A japán kormány eldöntötte, hogy az óceánba eresztik a 2011-ben katasztrófát szenvedett fukusimai atomerőmű radioaktív elemeket tartalmazó, már kezelt hűtővizét – jelentette japán médiaközlésekre hivatkozva pénteken a Reuters hírügynökség.

KÜLFÖLD

Hatalmas robbanás rázta meg az éttermet, egy ember meghalt, rengeteg a sérült

Robbanás történt egy fukusimai étteremben.

OLDALVONAL

Magas sugárzás miatt aggódnak az olimpiai lángváltó rajtjánál

Az olimpiai lángváltó fukusimai rajtjánál tapasztalható magas sugárzásra hívta fel a figyelmet a Greenpeace.

KÜLFÖLD

Baj van Fukusimában, radioaktív víz kerülhet az óceánba

Nagy a baj a 8 évvel ezelőtt történt katasztrófa helyszínén, a felgyülemlett radioaktív víz az óceánba kerülhet hamarosan.

KÜLFÖLD

Munkához láttak az atomkatasztrófa helyszínén, évtizedekre a megoldás

Elkezdték kiemelni a fűtőanyagot a fukusimai atomerőműnél, a 2011-ben megrongálódott atomreaktorok egyikéből. A katasztrófa során keletkezett károk helyreállítása több évtizedig is eltarthat.

KÜLFÖLD

Baljós dolgot találtak az atomerőműben, teljes a készültség

Jeleztek a sugárérzékelők, a szakértők nukleáris anyagra bukkantak. Évtizedekig is eltarthat, amire megoldják a problémát.

KÜLFÖLD

Fukusimai sokk: az óceánba kerül a radioaktív szemét

Elképesztő döntést hozott a fukusimai atomerőmű környékén a takarítást végző cég: közel 580, tríciummal szennyezett vízzel teli hordót engednének a Csendes-óceánba.

KÜLFÖLD

A lakosok visszatérhetnek Fukusimába - meghalni

Hat évvel a fukusimai erőmű-katasztrófa után a lakosok lassan visszatérhetnek eredeti lakhelyükre - ezzel viszont van egy kis baj...

KÜLFÖLD

7,3-as földrengés volt Japánban - Leállították a fukusimai erőművet

A rengés központja tíz kilométeres mélységben volt a tenger alatt, helyi idő szerint kedden reggel hat órakor. Fukusima prefektúra csendes-óceáni partjai közelében. A földmozgást - amelynek erejét először 7,3-esre becsülték - érezni lehetett Tokióban is.

KÜLFÖLD

Radioaktív vaddisznók rombolnak, elszabadult az élővilág Fukushimában

A fukushimai atomkatasztrófa a világ egyik legdurvább nukleáris balesete. A közvetlen következmények mellett most radioaktív sugárzást kibocsátó vaddisznók keserítik az emberek életét.

BIZARR

Ilyen Fukusima, évekkel a reaktorbaleset után - hátborzongató fotók

Semmit nem mozdítottak el. Több mint négy évvel az atomerőmű-baleset és az emberek eltűnése után, szinte minden ugyanúgy van Fukusimában, ahogy akkor maradt. Csak a növényzet és a lassú enyészet változtatott némileg az eredeti állapotokon.

RIPOSTER

102 évesen lett öngyilkos - Rokonai kártérítést követelnek!

Az idős japán férfi megölte magát, amikor a fukushimai atomerőmű katasztrófája miatt el kellett hagynia otthonát. Rokonai szerint élhetett volna még.