aleksandar vucic

6 találat
POLITIK

Nemzettársaink megőrizték a vakcinát

A koszovói külügy- és diaszpóraminiszter szerint a szerb kormány megsértette a Koszovó és Szerbia közötti brüsszeli egyezményt azzal, hogy vakcinákat adott a koszovói szerbeknek.

POLITIK

Európa cenzúrázatlanul: videókonferencia Orbán Viktorral, a szerb elnökkel és a szlovén kormányfővel

Európa cenzúrázatlanul címmel tartottak online nemzetközi konferenciát, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb államfő és Janez Jansa szlovén miniszterelnök.

POLITIK

Könnygázzal oszlatták Belgrádban a járványügyi korlátozások miatt tüntetőket

Az Aleksandar Vucic által kedd délután bejelentett hétvégi kijárási tilalom ellen tiltakoznak több ezren Belgrádban a Köztársasági Parlament épülete előtt.

RIPOSTER

Szobrot kapott Zimonyban a nándorfehérvári győző

A nándorfehérvári diadal 563. évfordulóján szobrot állítottak Hunyadi János emlékére a ma Szerbiához tartozó településen. A megemlékezést a két ország közösen tartotta, az ünnepségen beszédet mondott Áder János magyar és Aleksandar Vucic szerb államfő is.

Szijjártó: Lázítással akarják a politikai stabilitást felszámolni

Szerbia egyre erősebbé válik, és azért erősödött meg, mert vezetői nem hagyták figyelmen kívül a nemzeti érdekeket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Belgrádban Aleksandar Vucic szerb államfő kampányrendezvényén.

INSIDER

Orbán Viktor Szerbiába utazott

Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke munkavacsorán fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt vasárnap este a szerb és a magyar kormány ötödik csúcstalálkozójának előestéjén, amelyet ezúttal a Vajdaságban, Szabadkán rendeznek meg - tájékoztatta az MTI-t Havasi Ber