1 éve

Nemzettársaink megőrizték a vakcinát

A koszovói külügy- és diaszpóraminiszter szerint a szerb kormány megsértette a Koszovó és Szerbia közötti brüsszeli egyezményt azzal, hogy vakcinákat adott a koszovói szerbeknek.

Aleksandar Vucic szerb elnök értetlenségét fejezte ki Meliza Haradinaj-Stublla koszovói külügy- és diaszpóraminiszter megállapításával kapcsolatban. A balk.hu írása szerint a szerb elnök évzáró sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy előbb olvassák fel neki a brüsszeli szerződésnek azt a pontját, amelyet Szerbia megszegett, mert addig nem szeretne „hülyeségekre” reagálni.

Vucic megkérdezte: „Van valaki, aki meg tudja mutatni, hogy az egyezmény melyik pontját sértettük meg. Nyilvánvaló, hogy egyet sem. És az is nyilvánvaló, hogy nincs józan ember, aki azokat támadja, akik orvosságot osztanak” – nyilatkozta a szerb elnök, aki szerint a koszovói szerbeknek őrséget kellett állítaniuk, miután a koszovói hatóságok az oltóanyag lefoglalásával fenyegetőztek.

„Az éjszaka a nemzettársaink egymást váltották, hogy megőrizzék a vakcinát, és még ezzel is foglalkoznunk kellett. Ez már túlmegy a józan ész határán” – állapította meg a szerb elnök.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!