BOZÓT

Vona Szürke Far­kas! - üvöl­tötte a török kö­zön­ség

A Job­bik el­nöke mind­ed­dig két­ség­be­eset­ten ta­gadta, hogy bármi köze lenne a hír­hedt szer­ve­zet­hez. Be­pe­relt min­den­kit, aki csak szóba merte hozni az ezzel kap­cso­la­tos bi­zo­nyí­té­ko­kat. Most vi­szont saját, török kö­zön­sége üvölti: Vona Szürke Far­kas!
  • Szerző: Ripost

A minap mutatta be a Mandiner azt a felvételt, amelyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke, muszlim fiatalok előtt, törökül Allahot élteti.

Most a felvétel jobb minőségben, egy másik kameraállásból is előkerült. Ezen tisztán látszik és hallható, hogy Vona Gábor török nyelvű mondatai után a tömeg „Szürkefarkas  vagy, Vona, Szürkefarkas vagy, Vona” (törökül: Bozkurt Vona) skandálásba kezd. 

EZT OLVASTAD MÁR?

Vonát már korábban is kapcsolatba hozták a Szürke Farkasok (törökül Bozkurtlar) nevű szervezettel, ő azonban eddig tagadta, hogy kapcsolatban lenne velük.

A Jobbik elnöke több olyan fotón is látható, amin a szélsőséges török ultranacionalista szervezet jelét mutatja, azaz kézfejével egy farkast ábrázol.

A szervezetet Alparslan Türkes ezredes alapította az 1960-as években.

Egy fotón a Vona Gábor mellett állók Alparslan Türkes feliratú sálat tartanak.

Eközben a címlapon

A szervezetet gyakran nevezik a nacionalista MHP párt paramilitáris szárnyának.

A Szürke Farkasok a kurdok, az örmények, valamint baloldali személyek elleni merényleteikkel híresültek el a hetvenes években, polgárháborús állapotokat és katonai puccsot provokálva.