TÜZELŐÁLLÁS

Csak Ro­nal­dó­val ért szót a ma­gyar vá­lo­ga­tott fo­cis­tája

Gőz­erő­vel ké­szül a Por­tu­gá­lia el­leni vi­lág­baj­noki-se­lej­te­zőre a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott.
  • Szerző: mv

A múlt héten állampolgári esküt tett Paulo Vinícius tisztában van vele, hogy újoncként sokkal többet kell dolgoznia, mint másoknak, de "szupermotiváltnak" érzi magát a magyar válogatottnál.

Vinícius Portugália ellen mutatkozhat be a válogatottban (Fotó: MTI Fotó)
Vinícius Portugália ellen mutatkozhat be a válogatottban (Fotó: MTI Fotó)

"Nagyon különleges hét van mögöttem, megkaptam a magyar állampolgárságot, ezt a hétvégén pedig egy góllal sikerült megkoronáznom. Óriási dolog és hatalmas megtiszteltetés, ha egy ország befogad, és szeretné, hogy válogatott legyél" – mondta.

A brazil születésű belső védő szerint nem számít, hogy első meccsén akár a négyszeres aranylabdás Cristiano Ronaldóval is szembekerülhet.

"Ő a világ egyik legjobbja, de ilyenkor nem ezzel kell foglalkozni, hanem a saját dolgoddal, és azzal, amit az edződ kér tőled. Az, hogy ilyen játékos van az ellenfél csapatában, talán még keményebb és nagyobb koncentrációra készteti a futballistát."

A Videoton labdarúgója elárulta, már tanul magyarul, de egyelőre tolmács segítségével nyilatkozik. Így fordulhat elő, hogy Cristiano Ronaldóval simán elbeszélgethet majd a lisszaboni meccsen, míg magyar társaival nehezen érteti meg magát...

Megjegyezte, klubtársa, a 95-szörös válogatott Juhász Roland azt a tanácsot adta neki, hogy mindent úgy csináljon, azzal a szorgalommal és hozzáállással, mint a fehérvári együttesnél.

Eközben a címlapon