RIPOSTER

Vér­lá­zító do­logra de­rült fény: Ezt mű­vel­ték a ve­ro­nai tra­gé­dia után

Kez­dő­dik a ve­ro­nai tra­gé­dia bün­te­tő­pere Olasz­or­szág­ban, ezért újabb nyílt le­ve­let tet­tek közzé a bal­eset­ben el­huny­tak hoz­zá­tar­to­zói, fel­szó­lí­tot­ták a busz­tár­sa­sá­got, hogy a bű­nö­sök áll­ja­nak a nyil­vá­nos­ság elé, is­mer­jék el fe­le­lős­sé­gü­ket és kér­je­nek bo­csá­na­tot.
  • Szerző: RIPOST

Heteken belül elkezdődhet a veronai buszbaleset tárgyalása Olaszországban, a gyászoló családok szerint hosszú perre lehet számítani. A szülők nyílt levelet írtak a tragédiában érintett busztársaságnak és a többi felelősnek.

"Nyíltan felszólítjuk a Pizolit Kft. dolgozóit, hogy felelősségük tudatában tegyék meg a lelkiismereti lépéseket, amit idáig nem tettek meg. Elérhetőségeinken keresztül jelentkezhet bárki, akinek teher nyomja a lelkét. Felesleges bárkinek félteni a munkáját. A cégből semmi nem marad"

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– írta a szülők nevében Krizsány László, aki kislányát veszítette el a januári tragédiában.

Ahogy a korábban beszámolt róla, az érintett cég telephelyén az összes buszban találtak illegális póttankot, ilyen volt a balesetet szenvedett járműben is. Ám most fény derült arra is, hogy ezeket el akarták tüntetni!

A hatóság leleményes szakemberei egy kiskunfélegyházi hulladéktelepen, részben már összepréselve, megtalálták a bizonyítékokat

– tárta fel a részleteket a gyászoló apa, aki mindent megtesz, hogy a felelősök méltó büntetést kapjanak.

Fotó: Markovics Gábor

„Gyötrelmes és megdöbbentő az a kálvária, ami számunkra jutott gyermekeink elvesztése óta. Lassan egy éve történt a tragédia, de a felelősök még mindig szabadlábon vannak. Mindent megteszünk, hogy kiderüljön az igazság”

Eközben a címlapon

– nyilatkozta korábban a -nak Krizsány László.

17 halálos áldozat Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A járművön ötvenhatan utaztak: 43 gyermek, 11 felnőtt és két sofőr. A szerencsétlenségben tizenheten vesztették életüket. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és azok egyikének a családja utazott.