LELKIZŐ

Végre jobbra for­dul­hat BB Évi sorsa! Nagy­ma­mája el­mondja az iga­zat!

Ha­zánk első va­ló­ság­show-nyer­te­sé­nek élete né­hány hete tra­gi­kus for­du­la­tot vett, ami­kor egy­sze­rűen ki­tet­ték a zárt osz­tály­ról. Most vi­szont fel­csil­lant egy apró re­mény­su­gár.
  • Szerző: Buster

Az bizonyos, hogy utólag erősen vitatható döntés volt az orvosok részéről visszaadni VV Éva szabadságát. A kétgyermekes édesanyát alig néhány nappal később mentő szállította vissza a zárt osztályra. Nem szedte a számára előírt gyógyszereket,  állapota hamar elérte a kritikus szintet. Ráadásul otthona élhetetlenné vált a folyamatos betörések következtében, így  leginkább Kaposvár utcáin kóborolt, többnyire öntudatlan, kiszolgáltatott állapotban. Nagymamája szerint az is csoda, hogy életben maradt.

Évi hosszú évek óta él a pszichiátrián
Évi hosszú évek óta él a pszichiátrián
Fotó: Schumy Csaba
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Az igazat megvallva szóhoz sem jutottam a döbbenettől, amikor értesültem róla, hogy az unokámat szabályosan kitették az utcára, annak ellenére, hogy tudták, az önálló életre képtelen és alkalmatlan."

Visszaköltözött a házikójába, de az addigra már lakhatatlan volt, mivel rengetegszer betörtek.

"Ami biztos, hogy Éva oda már soha többé nem mehet vissza. Olyannyira nem, hogy lassan eladásra is kerül az ingatlan, vagyis ami megmaradt belőle" - meséli az idős asszony, aki bízik benne, hogy az egykor szépreményű Évi hamarosan nyugalomra lelhet egy közeli otthonban.

"Az elmúlt években számtalanszor könyörögtünk azért, hogy az unokám kikerülhessen a zárt osztályról egy olyan speciális otthonba, ahol legalább a kertben sétálgathat, és nem kell leszedálva az üres falakat bámulnia."

Rengeteg elutasítás után, most közel a cél, mert úgy tudom, hogy az egyik ilyen intézmény várólistáján az első helyen van

- árulta el a -nak Éva nagymamája, akit mélyen felháborít az a rengeteg hazugság melyek hírként jelennek meg unokájáról.

Boldog nyertesként 2002 decemberében
Boldog nyertesként 2002 decemberében
Fotó: Schumy Csaba

"Éppen elég baj az a családunknak, hogy elvesztettük Évit. Az a szegény lány nem ártott senkinek, mégis összevissza írogatnak róla hazugságokat. Legutóbb a szomszédasszonyom mutatott egy magazint, amelynek állítólag én nyilatkoztam. Szemenszedett hazugságokkal volt tele minden sora."

Eközben a címlapon
Egyszerűen nem értem, miért nem hagyják őt békén végre. Értsék meg, ő már gyakorlatilag nem létezik!

- sóhajt lemondóan az asszony.

Ez a cikk nem kommentelhető.