INSIDER

Várpalotai hintabaleset: amit még nem mondott el a Műegyetem!

Továbbra is életveszélyben van M. Krisztofer, a várpalotai körhintán balesetet szenvedett 18 éves fiú. Ahogy korábban írtuk, súlyos koponyasérülést szenvedett, miután a forgó kalapácshintáról fejjel az útpadkának zuhant. A berendezést engedélyeztető Budapesti Mûszaki Egyetem viszont több mint egy hete hallgat az eset ügyében.
  • Szerző: Ripost

"Változatlanul súlyos, életveszélyes a fiú állapota" – tájékoztatta dr. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója a %%-ot.

A balesetezett hintát a Happy New World Kft. üzemeltette, magát, a mutatványos berendezés használatát pedig a Budapesti Műszaki Egyetem Járműelemek és Jármű-szerkezetanalízis Tanszéke engedélyezte. Utóbbi viszont még 9 nap után is hallgat! Lapzártánkig ugyanis még mindig nem adták ki az engedélyezéssel kapcsolatos sajtóközleményüket, amit már napok óta ígérgetnek, kérdéseinkre pedig nem válaszolnak.

Mint a %Ripost% megírta, a balesetet szenvedett hintát egy Pozsonyban látott szerkezet mintájára két éve itthon gyártatták le több helyszínen, majd hamarosan máris javítani kellett, többek között egy többtonnás elemet is kicseréltek, mint azt maga az üzemeltető, Greznár Attila is elismerte.  Az üzemeltető fia, ifj. Greznár Attila azt kommentelte a %Ripost% Facebook-oldalára, hogy az összes hegesztési varratot ellenőrizték... Tegnap újra beszéltünk idősebb Greznár Attilával, aki nem járult hozzá, hogy közöljük a mondandóját, de azt hangsúlyozta: nem tartja életveszélyesnek ezeket a berendezéseket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?