FÜLES

Újabb részletek Andy Vajna temetéséről, így készülnek a helyszínen

A 74 éves korában elhunyt filmest a Fiumei Úti Sírkertben helyezik örök nyugalomra csütörtökön.
  • Szerző: Ripost

Az elhunyt filmes producert, Andy Vajnát ma temetik el, de szerda délután már állt egy 200 négyzetméteres díszpavilon a Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellájában. Csak a meghívottak juthatnak át a biztonsági őrök gyűrűjén, hogy ott lehessenek a hosszú betegség után elhunyt Andy Vajna búcsúztatásán és temetésén.

Arnold Schwarzenegger magángéppel érkezett Budapestre, repülője szerda este landolt Ferihegyen. "Andy Vajna hatalmas sikereket ért el pályafutása során, ő az amerikai álom megtestesítője" – mondta a sztár Magyarországra lépve. "Kemény ember volt, akkor is véghez vitte, amit eltervezett, ha mások azt mondták, kudarcra van ítélve" - emlékezett barátjára. Az osztrák származású hollywoodi filmsztár beszédet mond barátja sírjánál a 11 órakor kezdődő zárt körű, állami temetésen.

"Nagy volt a készülődés, a kisteherautók alig fértek el, és biztonsági őröket is láttam. Nem lehetett nem észrevenni, mert a sírkert épp nagyon üres volt. Úgy láttam, a hangtechnikát szállították" – magyarázta a Blikk egyik olvasója, aki kedvenc költője, Ady Endre síremlékére hozott virágot a költő halálának 100. évfordulója alkalmából, de visszafelé a Görgei sétány felé ment, hogy szemügyre vegye a Vajna-temetés előkészületeit.

A sírhelyet szinte az utolsó pillanatban jelölték ki, hiszen kedd délután még csak sejteni lehetett, hogy a tavaly márciusban elhunyt Demján Sándor üzletember sírjának melyik oldala felől lesz majd a Golden Globe-díjas filmes végső nyughelye. Úgy tudni, hogy a jobb oldali helyre esett a család választása, és a Miniszterelnökség is közbenjárt, a végső szót pedig özvegye, Vajna Tímea mondta ki.

A Miniszterelnökség kérte fel a Fiumei Úti Sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézetét Andy Vajna állami temetésének lebonyolítására, az esemény biztosításáért pedig a Köztársasági Õrezred és a Kormányőrség felel. Várhatóan alacsony kordont vonnak majd a 19-es parcella köré.

És ezeket olvastad már?