RETRO RÁDIÓ

Túrópizzáért bolondulnak a magyar diétázók, hasít a neten az új recept!

Túrópizzáért bolondulnak a magyar diétázók, hasít a neten az új recept!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 02. 28. 19:00

Végre egy szuper ötlet a hizlaló pizzatészta helyettesítésére! Ez a pizza tényleg nem hizlal! Az is biztos, hogy nem kamukaja: a túrópizza õrületet Norbi rajongói indították el, õk pedig mindent tudnak a szénhidrátokról!

A diétában a kenyérfélékről kell elsőként lemondani, a  pizza viszonylatában talán a legnehezebb De nagyon leleményes ötletek születnek, a karfiolalapú pizza után új ötlet tarol a neten. Most ugyanis mindenki túrópizzát süt, futótűzként terjed a recept. Az elkészült műveket lefotózzák és büszkén mutatják egymásnak a diétázók, főként az Update rendszer hívei. A képek, illetve a kommentek azt igazolják: igenis működik a túró alapú pizza, sőt nagyon is finom!

Az új diétás pizza

tésztájában túró helyettesíti a liszt jelentős részét, így szénhidráttartalma a hagyományos változatokhoz képest lényegesen kisebb.

További szénhidrátcsökkentést jelent a tésztába kerülő kevéske liszt alternatív helyettesítése zabkorpával, zabpehellyel vagy Norbi liszttel.

Az, hogy ki tette föl elsőként a receptet, nehéz visszakövetni, többen Lengyel Viktóriát jelölték meg ötletgazdaként. Íme a recept, melyért megőrülnek Norbi hívei:

Túrópizza

Hozzávalók a tésztához:

  • 250g túró
  • 1 ek zabpehely vagy Norbi liszt
  • 4 ek zabkorpa
  • 1 tojás
  • só, bors, 1/2 tk. oregano.
  •  

    Így készítsd:

    Dolgozd össze a hozzávalókat, majd amikor összeállt a tészta, tedd be legalább 10 percre a hűtőbe pihenni.

    A tésztát oszlasd el egy sütőpapírral borított tepsiben. Kis kókuszzsírral megkenheted a sütőpapírt,mert eléggé ragadós.

    Következik az elősütés: tedd a tésztát 10-12 percre a sütőbe.

    Vedd ki a félig kész pizzádat a sütőből, ekkor mehet rá minden jó, amit szeretsz. Sonka, sajt, gomba, hagyma, szalonna, paradicsom stb...

    Kb. 20 perc alatt, 200 fokon süsd készre a pizzát, isteni finom és nem hizlal!

    Íme néhány Facebook komment, vélemény a túrópizzáról:

    "Nekem nem volt túróízű a tészta egyáltalán. A  tészta puha volt és nem mállott szét. Kézben tartva simán lehetett enni, nem esett szét." (Szimonetta)

    "A több szósz és a több fűszer elveszi a túró jellegzetes ízét." (Renáta)

    "Kicsit több fűszert elbírt volna az alap, de igazán finom lett. Igaz, csaltam, mert a feltétek közt akad némi 3-as kódú is, de a kísérlet kedvéért belefért." (Norbert)

    Mindenki elégedett a túrópizzával, hiszen tényleg vigyáz a vonalakra. Némi kritika csak a feltéteket érte. Többen ugyanis kukoricát is használtak, ami este már nem fogyasztható az Update rendszer szerint, Norbi valószínűleg ráncolja is a homlokát.

    Egy bátor fogyókúrázó azonban megvédte a kukoricát:

    "A kukorica egy érdekes zöldség. Ha zöldségként, szemesen esszük, többnyire nem rágjuk szét. A gyomorsav nem tudja szétszedni a héját, így egy az egyben nem szívódik fel a ch belőle. Igazából akkor kell vigyázni, ha daraként vagy lisztként kerül az ételbe, mert akkor gyorsan hasznosuló ch lesz belőle..."

    Próbáltad már a diétás pizzás csigát? Az is nagyon finom!

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.