FITTFAZÉK

Tú­ró­piz­záért bo­lon­dul­nak a ma­gyar di­é­tá­zók, hasít a neten az új re­cept!

Végre egy szu­per ötlet a hiz­laló piz­za­tészta he­lyet­te­sí­té­sére! Ez a pizza tény­leg nem hiz­lal! Az is biz­tos, hogy nem ka­mu­kaja: a tú­ró­pizza őrü­le­tet Norbi ra­jon­gói in­dí­tot­ták el, ők pedig min­dent tud­nak a szén­hid­rá­tok­ról!

A diétában a kenyérfélékről kell elsőként lemondani, a  pizza viszonylatában talán a legnehezebb De nagyon leleményes ötletek születnek, a karfiolalapú pizzaután új ötlet tarol a neten. Most ugyanis mindenki túrópizzát süt, futótűzként terjed a recept. Az elkészült műveket lefotózzák és büszkén mutatják egymásnak a diétázók, főként az Update rendszer hívei. A képek, illetve a kommentek azt igazolják: igenis működik a túró alapú pizza, sőt nagyon is finom!

Az új diétás pizza

EZEKET OLVASTAD MÁR?
tésztájában túró helyettesítia liszt jelentős részét, így szénhidráttartalma a hagyományos változatokhoz képest lényegesen kisebb.

További szénhidrátcsökkentést jelent a tésztába kerülő kevéske liszt alternatív helyettesítése zabkorpával, zabpehellyel vagy Norbi liszttel.

Az, hogy ki tette föl elsőként a receptet, nehéz visszakövetni, többen Lengyel Viktóriát jelölték meg ötletgazdaként. Íme a recept, melyért megőrülnek Norbi hívei:

Túrópizza sonkás-olívás feltéttel (Fotó: Nyikos Noémi, Facebook)
Túrópizza sonkás-olívás feltéttel (Fotó: Nyikos Noémi, Facebook)

Túrópizza

Hozzávalók a tésztához:

  • 250g túró
  • 1 ek zabpehely vagy Norbi liszt
  • 4 ek zabkorpa
  • 1 tojás
  • só, bors, 1/2 tk. oregano.
Sonkás-virslis-sajtos túrópizza (Fotó: Barna Kittus, Facebook)
Sonkás-virslis-sajtos túrópizza (Fotó: Barna Kittus, Facebook)
Eközben a címlapon

Így készítsd:

Dolgozd össze a hozzávalókat, majd amikor összeállt a tészta, tedd be legalább 10 percre a hűtőbe pihenni.

A tésztát oszlasd el egy sütőpapírral borított tepsiben. Kis kókuszzsírral megkenheted a sütőpapírt,mert eléggé ragadós.

Következik az elősütés: tedd a tésztát 10-12 percre a sütőbe.

Vedd ki a félig kész pizzádat a sütőből, ekkor mehet rá minden jó, amit szeretsz. Sonka, sajt, gomba, hagyma, szalonna, paradicsom stb...

Kb. 20 perc alatt, 200 fokon süsd készre a pizzát, isteni finom és nem hizlal!

Gombás-kukoricás túrópizza (Fotó Lengyel Viktória, Facebook)
Gombás-kukoricás túrópizza (Fotó Lengyel Viktória, Facebook)

Íme néhány Facebook komment, vélemény a túrópizzáról:

"Nekem nem volt túróízű a tészta egyáltalán. A  tészta puha volt és nem mállott szét. Kézben tartva simán lehetett enni, nem esett szét." (Szimonetta)

"A több szósz és a több fűszer elveszi a túró jellegzetes ízét." (Renáta)

"Kicsit több fűszert elbírt volna az alap, de igazán finom lett. Igaz, csaltam, mert a feltétek közt akad némi 3-as kódú is, de a kísérlet kedvéért belefért." (Norbert)

Íme, egy férfi által sütött túrópizza. Ez is finomra sikeredett (Fotó Norbert Monzinger, Facebook)
Íme, egy férfi által sütött túrópizza. Ez is finomra sikeredett (Fotó Norbert Monzinger, Facebook)

Mindenki elégedett a túrópizzával, hiszen tényleg vigyáz a vonalakra. Némi kritika csak a feltéteket érte. Többen ugyanis kukoricát is használtak, ami este már nem fogyasztható az Update rendszer szerint, Norbi valószínűleg ráncolja is a homlokát.

Egy bátor fogyókúrázó azonban megvédte a kukoricát:

"A kukorica egy érdekes zöldség. Ha zöldségként, szemesen esszük, többnyire nem rágjuk szét. A gyomorsav nem tudja szétszedni a héját, így egy az egyben nem szívódik fel a ch belőle. Igazából akkor kell vigyázni, ha daraként vagy lisztként kerül az ételbe, mert akkor gyorsan hasznosuló ch lesz belőle..."

Próbáltad már a diétás pizzás csigát? Az is nagyon finom!