FÜLES

Tragikusan elhunyt fia mellé temethetik Andy Vajnát

Szülei és fia mellé temethetik Los Angelesben a vasárnap elhunyt Andy Vajnát.
  • Szerző: Ripost

Bár még nem mondták ki a végső szót, elképzelhető, hogy fiatalon elhunyt fia és szülei mellett nyugodhat Los Angelesben Andy Vajna. Arról, hogy hol temetik el a világszerte ismert filmproducert, az özvegye, Tímea dönthet.

Vajna 1956-ban menekült el Magyarországról, az Egyesült Államokban kezdett új életet és tett szert világhírnévre olyan kultikus filmjeivel, mint a Rambo, a Terminátor vagy az Evita. Ám szíve gyakran húzta haza, a végső lökést azonban egy családi tragédia adta meg, amikor 12 évvel ezelőtt súlyos betegséggel küzdő fia eldobta magától az életet.

"Mivel Los Angelesben minden Justinra emlékeztette Vajnát, inkább Budapestre költözött" – mesélte a Blikknek egykori jóbarátja, Bunyik Béla.

"Nagyon erős karakter volt, ritkán fordult elő, hogy Andyt meghatódva látta az ember. Szörnyű tragédia egy ilyen fiatal fiút elveszíteni, szerintem a levegőváltozás, hogy elment messzire, talán segített neki feloldani ezt a fájdalmat".

Andy Vajna korábban arról beszélt, hogy soha nem dolgozta fel igazán Justin halálát. Ám azzal a tudattal, hogy a fia nem akarta tovább nehezíteni szülei életét a betegségével, talán könnyebben megemésztette a döntését.

"Nagyon közel álltam a fiamhoz, látta, hogy a mamája és a papája szenved. Elképzelhető, hogy ez volt az ő legerősebb motivációja az öngyilkosság felé. Lehet, hogy ő nem akarta, hogy mi szenvedjünk – nyilatkozta Andy Vajna Kadarkai Endrének az Echo Tv Arckép című műsorában. – Ez nem kiút a tragédiából, hiszen Justin mindennap velem van, de egy elfogadható ok a fejemben, ami kicsit megnyugtat".

Mivel itthon is számos tisztelője akad, ezért valószínű, hogy Magyarországon is lesz egy búcsúztatója, de végül örök nyugalomra szülei mellett helyezik Los Angelesben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?