FÜLES

Bru­tá­lis fotók a te­me­tő­ből: Meg­sem­mi­sült Tor­gyán Jó­zsef sírja!

Bru­tá­lis rom­bo­lást vég­zett egy ki­dőlt fa a Far­kas­réti te­me­tő­ben. A leg­na­gyobb kár Tor­gyán Jó­zsef sír­já­ban ke­let­ke­zett. Tu­laj­don­kép­pen az el­hunyt po­li­ti­kus mé­reg­drága em­lék­műve a föld­del vált egyen­lővé.

Torgyán József özvegye a temetés után öt hónappal már gondoskodott is elhunyt férje síremlékéről. Marika júniusban állíttatta fel az impozáns műalkotást, amely egy óriási szívet ábrázol. A sírkő a megbonthatatlan lelki összetartozást jelképezi, ráadásul a politikust éppen Valentin-napon búcsúztatták el a Farkasréti temetőben. Az özvegy szerint szerelmük örökké fog tartani, a síron túl is.

Fotó: Szabolcs László

Egy évvel a tragédia után azonban váratlan esemény történt! Józsi bácsi közel 1 millió forintért elkészített sírjára rádőlt egy óriási fa. Marika összeomlott a hírtől!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"A földdel vált egyenlővé a férjem nyughelye. Ez borzasztó! Mindig történik valami szörnyűség! Szerencsére sikerült túltennem magam a lelki fájdalmon, amit Jóska halála miatt éreztem hónapokig. Megbékéltem, elfogadtam, hogy nincs többé. És most újra feltépi a sebeket ez az esemény" - kezdte a -nak Torgyán Józsefné, aki bízik benne, hogy a helyreállítás költségeit a sírkert állja majd. Megkerestük az ügyben a Budapesti Temetkezési Intézet sajtóosztályát, ahonnan megtudtuk: a Farkasréti temetőben soron kívül elkezdték a helyreállítását a sírhelyeknek.

Óriási pusztítást okozott a kidőlt fa
Óriási pusztítást okozott a kidőlt fa
Fotó: Keller Mátyás
Ha kíváncsi vagy a temető válaszára, a napilap keddi lapszámában elolvashatod!