LELKIZŐ

Imád­koz­zunk érte! Rom­lott a nem­zet szí­né­szé­nek ál­la­pota

Aki ma csak el­sé­tál a szom­bat­he­lyi Mark­usovszky Kór­ház épü­let­tömbje előtt, és fel­pil­lant az ab­la­kokra, ki­mon­dat­la­nul is Tö­rő­csik Ma­rira gon­dol. A kór­ház komor fa­lain túl ugyanis egy hete küz­de­nek a nem­zet szí­né­szé­nek éle­té­ért.
  • Szerző: Buster

Tudjuk jól, ő egy igazi harcos, hiszen egyszer már megtörtént vele a csoda: visszatért a halál torkából, de most egy gép segíti a légzését. Ezért újra szüksége van minden felé áradó szeretetre és érte szóló imára.

Napokban mutatták be az Aurora Borealis című fílmjét
Napokban mutatták be az Aurora Borealis című fílmjét

Törőcsik Mari januárban került kórházba, de egészen egy héttel ezelőttig folyamatosan tartotta a kapcsolatot a munkatársával. Január óta többször is meglátogattuk őt, és minden alkalommal éreztük, hogy élni akarása és elszántsága jóval erősebb az oknál, ami az ágyhoz kötötte. Ahányszor csak elköszöntünk tőle, úgy búcsúzott:

EZT OLVASTAD MÁR?
Ugye tudja, hogy legközelebb már a velemi házamban találkozunk…?

Szeptember végén megtörtént a csoda. Mari beváltotta a magának tett fogadalmát és hazatért. Erről azonban lapunk is csak azután tudott beszámolni, hogy házában megbotlott, és két nap után visszakerült a kórházba.

Lányát Tóth Ildikó alakítja
Lányát Tóth Ildikó alakítja

"Két napig valóban otthon lehettem Velemben, amitől nagyon boldog voltam. Az a környezet olyan jó hatással volt rám, hogy rögtön erőre is kaptam, és már teljesen egyedül sétálgattam a házban és a kertben. Sajnos túlbecsültem az erőmet, és akkor is ugrándoztam, amikor az engem felügyelő ápoló épp nem látott. Felbuktam a küszöbben, így visszahoztak a kórházba”

– mondta a nemzet színésze, aki ekkor beszélt utoljára munkatársunkkal.

Néhány nappal később pedig érkezett a drámai hír: légzési nehézségek miatt áthelyezték az intenzív osztályra. Lapunk megírta: tüdőgyulladást kapott a művésznő. Azóta folyamatosan érkeznek az aggasztó információk, noha a lánya hírzárlatot rendelt el. Még a legközelebbi barátoknak sem beszélt édesanyja állapotáról.

Eközben a címlapon

Aztán valami történt… Teréz szerdán megtörte a csendet. Az egyik legjobb barátnak, Varnus Xavérnak üzent. Az orgonaművész, bár nem részletezte az üzenet tartalmát, annyit kért az emberektől: a gondolat erejével küldjenek erőt Törőcsik Marinak.

Xaver üzenetet kapott...
Xaver üzenetet kapott...

"Most írt nekem a lánya: Törőcsik Mariska, ez a csodálatos angyal nagyon rosszul van, súlyos tüdőgyulladással fekszik a szombathelyi kórház intenzív osztályán. Lehet, hogy a kollektív gondolat ereje csak szóbeszéd, de az is lehet, hogy igaz. Gondoljatok rá tehát!”

- írta ki a Facebookra Xavér, akinek aggodalma sajnos jogosnak tűnhet… Információink szerint ugyanis Törőcsik Mari légzését napok óta egy gép segíti…Nem tehetünk mást, mint hogy mi is bízunk a gondolat erejében és megüzenjük neki, hogy mi várunk rá, csak siessen vissza közénk… Ezt üzeni neki két legendás kollégája is.

Mariskám! Olyan erős vagy, mint az acél. Tudom, hogy ebből is ki tudsz jönni… Várlak nagyon!

Bodrogi Gyula

„Kérem az Istent, hogy még találkozhassunk és ott folytassuk a hosszú beszélgetéseinket, ahol abbahagytuk! Mari, nagyon szeretlek! Tarts ki kérlek!”

Máté Erzsi