OLDALVONAL

Ter­ror és hu­li­gá­nok, káosz fe­nye­geti a fo­ci­vé­bét

Szám­ta­lan ve­szély le­sel­ke­dik azokra a lel­kes szur­ko­lókra, akik időt és pénz nem saj­nálva el­utaz­nak a jú­nius 14-én raj­toló lab­da­rúgó-vi­lág­baj­nok­ságra. Az orosz há­zi­gaz­dák­nak a ter­ro­riz­mus mel­lett a hu­li­ga­niz­mus­sal és a sás­kák­kal is meg kell har­col­niuk.
  • Szerző: hbk

A világ egyik legrettegettebb terrorszervezete, az Iszlám Állam az elmúlt hónapokban többször is azzal fenyegetett, hogy a vb alatt levadássza és brutális módon kivégzi a legnagyobb sztárokat. Elsősorban Neymar, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo érezheti magát veszélyben, utóbbi pár napja fel is bérelt egy személyi testőrt, annyira retteg.

A fenyegetéseket egyébként komolyan kell venni, hiszen tavaly áprilisban Szentpéterváron az Iszlám Állam robbantott a metróban, akkor 14 ember halt meg. Decemberben pedig egy szentpétervári szupermarketben robbantottak, akkor 13 ember sérült meg. A terrorveszély mellett a huliganizmussal is van probléma Oroszországban. Korábban arról lehetett olvasni, hogy az orosz ultrák szervezetten akarnak vadászni a számukra nem szimpatikus országok drukkereire, elsősorban az angolokra fáj a foguk.

EZT OLVASTAD MÁR?

Állítólag az oroszok még az argentinokkal is hajlandóak lennének szövetkezni annak érdekében, hogy elintézzék a brit szurkolókat.

Persze az orosz politikusok is tisztában vannak ezzel. Az ország elnöke, Vlagyimir Putyin személyesen utasította az orosz belbiztonsági szolgálat vezetőit arra, hogy csírájában fojtsák el az erőszakot, még mielőtt emberi életek kerülnének veszélybe.

Mindezek tetejébe a sáskák miatt is főhet a rendezők feje. Az orosz kormány komoly inváziótól tart, miután a rovarok elszaporodtak a dél-oroszországi régióban.

"A sáskák kedvelik azokat a helyeket, ahol sok a zöld felület. Nem szabad megszégyenülnünk a nemzetközi futballtársadalom előtt, a világ minden tájáról érkeznek majd vendégeink" – mondta Pjotr Csekmarjov.

Eközben a címlapon