MEDICINA

Tedd fel ma­gad­nak eze­ket a kér­dé­se­ket, és bol­do­gabb le­szel!

Biz­tos, hogy azt az éle­tet éled, amit sze­ret­nél? És ha nem, akkor ho­gyan tud­nál ja­ví­tani a hely­ze­ten? Meg­mu­tat­juk, mi­lyen kér­dé­se­ket kell őszin­tén meg­vá­la­szol­nod ahhoz, hogy tisz­táb­ban lásd az utat.
címkék:

1. Boldog vagyok? Egyszerű kérdés, de érdemes rá teljesen őszintén felelni. Ne gondolkodj, hagyd, hogy a tested válaszoljon helyetted. Összeugrott a gyomrod, vagy rossz érzésed támadt? Akkor bizony valami nem stimmel.

2. Hallgatok a belső hangra? Érdemes bízni a megérzéseidben, mert általában jól súgnak. Próbálj kapcsolatba kerülni a belső hangoddal, tedd félre a félelmeidet és a negatív érzelmeidet, és kövesd, amit a szíved súg.

3. Elengedtem a múltat? Ha még mindig azzal foglalkozol, ami elmúlt, akkor a régi, rossz mintákat szépen tovább viszed a jövőbe, és megismétled őket. Bocsáss meg, engedd el a múltat, és élj inkább a jelenben.

Boldogan élni? Nem lehetetlen! (Fotó: Pinterest)
Boldogan élni? Nem lehetetlen! (Fotó: Pinterest)

4. A szívemre hallgatok vagy az eszemre? A szíved nem hazudik, az eszed viszont csak racionálisan képes gondolkodni, csupán a következő lépést látja. Ha a kettő konfliktusba kerül, inkább a szíved után menj.

5. Mit tanultam a rossz napokból? A megpróbáltatások időszaka gyakran egyben alkalom a tanulásra. Mit tanultál meg a nehézségekből?

6. Bőségben élek? Nem arról van szó, hogy dúskálsz-e a pénzben és más javakban – sokkal inkább arról, hogy úgy érzed-e, hogy az élet bőség, vagy úgy, hogy mindig kevés van abból, ami kellene. Figyeld meg, hogy mire koncentrálsz!

Eközben a címlapon

7. Mennyi időt szánok a csendre? Napi 10 perc is elég ahhoz, hogy elengedd az állandó rohanást és pörgést. Ilyenkor csak figyeld a légzésedet, és élvezd, hogy jelen vagy a pillanatban.

8. Mikor éreztem a leginkább, hogy élek? Mikor voltál a legszabadabb és a legboldogabb az életedben? A kaland tett boldoggá? Az elvégzett munka? Mások szolgálata? Akármi is volt ez, jegyezd meg, mert elvezethet a természetes tehetségedhez, és ahhoz, mit kellene minél többször tenned az életben.

9. Hogyan közelítek az új helyzetekhez? Ha úgy gondolod, hogy pontosan tudod, mi fog történni egy adott helyzetben, kevés teret adsz a meglepetéseknek. Inkább közelíts mindenhez természetes kíváncsisággal, és hagyd, hogy a lelked nagyobbat álmodjon, mint az agyad.

10. Van erőm olyan életet élni, amilyet megálmodtam? Légy biztos benne, hogy nálad jobban senki sem tudja, mire van szükséged, és képes vagy szert tenni mindarra, amit szeretnél.

címkék: