HARCÉL

Ta­gad­ják, hogy a Vi­king Sigyn ka­pi­tá­nya oko­zott bal­ese­tet Hol­lan­di­á­ban

Mi­u­tán fel­röp­pent a hír, hogy a Mar­git híd­nál tör­tént tra­gé­di­á­ban részt vevő Vi­king Sigyn ka­pi­tá­nya ko­ráb­ban már oko­zott egy bal­ese­tet egy ha­sonló mé­retű ha­jó­val, a Vi­king Cru­i­ses ha­jó­zási vál­la­lat szó­vi­vője nyi­lat­ko­zott az eset­ről.

Csütörtökön a Fővárosi Főügyészség közölte, hogy az Eurojust magyar nemzeti tagján keresztül beszerzett információ szerint Hollandiában is gyanúsítottként vonták felelősségre az Viking Sigyn kapitányát, Jurij C.-t, mert a Viking Idunnal ő hajtott egy tankerhajónak.

A tankerhajó sérülése csak ezért nem lett végzetes, mert a vízvonal felett volt
A tankerhajó sérülése csak ezért nem lett végzetes, mert a vízvonal felett volt
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hírek szerint amikor a terneuzeni zsilipbe kanyarodott a Viking Idun, többszöri rádiós figyelmeztetés ellenére sem vette figyelembe a tankerhajót és egyenesen nekikanyarodott, ezzel veszélybe sodorva a fedélzeten utazó 171 utasát.

Jurij C. a Viking Sigyn kapitánya
Jurij C. a Viking Sigyn kapitánya

A Viking  Cruises szóvivője a Reuters hírügynökséggel a következőket közölte: "Meg tudjuk erősíteni, hogy a Viking Sigyn kapitánya április 1-jén a Viking Idun fedélzetén volt, de az incidens idején nem ő volt a hajó kapitánya. A hajót egy másik kapitány irányította" – mondta a szóvivő, de több részletet nem árult el, arra hivatkozva, hogy mindkét ügyben vizsgálat folyik.

A végzetes dunai baleset pillanata...
A végzetes dunai baleset pillanata...

Korábban a Viking River Cruises elnöke azt ígérte, a cég a legteljesebb mértékben együttműködik a magyar hatóságokkal, minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a vizsgálatot.