OTTHONKA

Szórj szó­da­bi­kar­bó­nát a le­vesbe: fan­tasz­ti­kus a hatás!

Esz­mé­let­len trük­köt mu­ta­tunk! A szó­da­bi­kar­bóna a leg­na­gyobb zseni!

Ismét főszerepben a szódabikarbóna! Már jó tudjuk, hogy a takarításban csodákra képes, de ez még hagyján: a konyhában is őrült nagy segítség!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Szórd a levesbe

A paradicsomleves isteni finom, de a savassága sokak számára kellemetlen, könnyen kikezdi a gyomrot. Különösen igaz ez akkor, ha sűrített paradicsomot használsz a főzéshez. Mindössze negyed teáskanálnyi szódabikarbóna elegendő ahhoz, hogy a leves ízén, krémességén ne változtasson, viszont a savasságot ellensúlyozza.

2. Szórd a hagymára

Ha sietnél a főzéssel, és szeretnéd felgyorsítani a hagyma karamellizálásával töltött időt, akkor adj a hagymához egy csipetnyi szódabikarbónát! Mértékkel használva lényegesen felgyorsítja a hagyma elkészülésének idejét, és így máris könnyebben haladsz a teendőkkel.

3. Szórd a piskótába

Meglepő talán, de hidd el, sokkal jobb választás, mint sütőport használni! A piskóta így ugyanis tovább friss marad, megtartja nedvességtartalmát, állaga könnyű és légies lesz. És hogy milyen arányt kövess? 2 bögre liszthez 1,5 teáskanál szódabikarbónát adj.

Nincs még vége! LAPOZZ!