RIPOSTER

Ma reggel Orbán Viktor a saját lakásában teázott az amerikai nagykövettel

A RIPOST informális forrásokból úgy értesült, hogy ma reggel, a diplomáciában rendívülinek mondható helyen és körülmények között, lényegében egy magánlakáson találkozott egymással az USA budapesti nagykövete és Orbán Viktor.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A budapesti Hegyvidék lakói figyeltek fel elsőként arra a kisebb diplomáciai autókaravánra, amely ma a reggeli órákban a XII. kerület útjain haladt. A szemfülesebb járókelők és autósok az Amerikai Egyesült Államok csillagos-sávos zászlaját is észrevették a nem kis méretű kocsikon, amelyek a Béla király útján hajtottak végig.

A %% informális forrásokból később úgy értesült, hogy a középen haladó DT-rendszámú, feltételezhetően egy speciális kiadású Cadillac Escalade Platinum típusú fekete autóban maga David B. Cornstein, az USA budapesti nagykövete utazott.

A %%  érdeklődésére később a miniszterelnökség munkatársaitól meglepő információhoz jutottunk.

Eszerint a diplomáciában rendkívülinek mondható  nem a jellemző hivatalos időben, hanem annál korábban, a reggeli órákban, egy magánlakáson találkozott egymással az USA nagykövete és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, hogy négyszemközti megbeszéléseket folytassanak.

A találkozó pontos helyszínét nem sikerült megtudnunk, viszont diplomáciai forrásokból hozzájutottunk egy, a találkozó tényét rögzítő, mondhatni magánfotóhoz.

A  kép láttán a %% azon munkatársai, akik egy interjúkészítés alkalmából már jártak Orbán Viktor XII. kerületi  házában, a bútorok, a könyvespolc láttán egyértelműen megerősítették, hogy a találkozóra a miniszterelnök otthonában került sor.

Eszerint az USA nagykövete saját, XII. kerületi rezidenciájáról ma reggel "átfáradt" a magyar miniszterelnök nem túlságosan messze lévő otthonába.

Nem sikerült információkhoz hozzájutnunk arról, hogy hivatalos, a diplomáciai évkönyvekbe is bekerülő megbeszélésről vagy "csupán" baráti eszmecseréről volt szó.

címkék:
És ezeket olvastad már?