INSIDER

Sötét titok a múlt­ból: em­beri cson­tok­kal együtt ke­rült elő az autó a Du­ná­ból

Az ala­csony víz­ál­lás miatt buk­kan­tak az au­tóra, ami­ben elő­ször egy ko­po­nyát, majd egy comb­cson­tot is ta­lál­tak...
  • Szerző: Ripost

Az alacsony vízállás miatt egy csónak kötele akadt a rozsdamarta roncsba, majd búvárok merültek alá, hogy a felszínre hozzák. A rejtélyes ügyben nyomozás is indult. Az eset kapcsán rengeteg a kérdőjel, ezekre majd az igazságügyi orvosszakértő ad választ. Most még azt sem lehet tudni, hogy egy, vagy esetleg több ember maradványait rejtette-e az autó. De vizsgálják azt is, hogy a jármű valamilyen bűncselekmény kapcsán került-e a folyó mélyére.

Illusztráció
Illusztráció
EZT OLVASTAD MÁR?

"Órákon át tartott, míg kihúzták a kocsit a vízből. Döbbenetes volt látni, hogy a folyó mennyire tönkretette az autót, beszélték is egymás között, hogy nem ma került oda a járgány. Annyira mélyen volt az iszapban, hogy le kellett vágni a tetejét, ettől kiment belőle a víz nagy része, és így már mozgathatóbb volt" – emlékezett vissza egy szemtanú a Blikknek.

A megtalált autót a rendőrök egy 2011-ben eltűnt személy ügyével kapcsolatban keresték. Az is elképzelhető, hogy a kocsival együtt az eltűnt ember maradványai kerültek elő.

"Késő este pont erre sétáltam. Többen is azt mondták, hogy ezt a Fordot állítólag régen Dunakeszin használták. Olyanokat is beszéltek, hogy nem is ezen a partszakaszon került a kocsi a vízbe, hanem a hullámok sodorták idáig. Ami a leginkább ijesztő, hogy itt nyáron rengetegen fürdenek, és ezek szerint végig alattuk volt ez e roncs, illetve a halott is" – vélekedik egy helybéli férfi.