NÍNÓ

Soroksári futónő-gyilkosság: kiderült, miért hallgat a rendőrség

Hogy lehet, hogy már hónapokkal ezelőtt DNS-mintát szereztek a soroksári futónő feltételezett gyilkosától, és még mindig hallgat a rendőrség? A Ripost információi szerint ketten ölhették meg Kardosné Gyurik Krisztinát öt éve, és a rendőrség azért nem szólalt meg, mert a koronatanú által megnevezett gyilkos, az ipari alpinista nem volt egyedül, és a zsaruk most a tettestársat keresik.
  • Szerző: Ripost

A nyomozók már hónapokkal ezelőtt hozzájutottak a lehetséges tettes DNS-mintájához, mégpedig az édesanyjától

– mondta el a %%-nak a lehetséges koronatanú, az az asszony, aki állítja: az ő volt párja, egy ipari alpinista szigetelőmunkás gyilkolta meg a soroksári futónőt.

Közel negyed éve várunk az eredményekre…

-mondta ugyanerről %%-nak Kardos Lajos, Krisztina özvegye, aki bizakodó: a nőt a telefonjában is csak úgy mentette el, hogy „nyomravezető”.


De ha már hónapok óta a rendőrségnél van a DNS, akkor miért nem szólalnak meg? A %Ripost% érdeklődését is azzal hárították el, hogy a még folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel nem válaszolhatnak a kérdéseinkre. A %Ripost% információi szerint azért hallgatnak, mert a lehetséges társtettest keresik!

Minden jel arra utal, hogy két gyilkos volt

A soroksári bicikliútnál meggyilkolt nő hevesen küzdött az életéért, sérüléseket is okozott legalább az egyik tettesnek – ám úgy ölték meg, hogy egy elkövető ehhez kevés lett volna.  Kezeit, lábait összekötözték egy speciális csomóval, nadrágját letépték vagy levágták róla – ám a cipőjét és a zokniját rajtahagyták a lábán. Egy minden erővel védekező nővel egy ember nem tudott volna elbánni, és ilyen precízen nem lehetett volna megkötözni – minden valószínűség szerint az egyik tettes lefogta, a másik pedig megkötözte.  A támadó szemből fojthatta meg egy zsineggel, mégpedig olyan brutális módon, hogy az majdnem levágta a fejét – ez sem lehetséges akkor, ha csak egy elkövető van. A nőt brutálisan megverték, kicsavarták a jobb karját, amit el is törtek.

Egy „domináns” és egy asszisztáló tettes?

A korábbi szakértői vélemények szerint a két tettes egyike „domináns” volt, aki megkötözte, brutálisan megfojtotta és levetkőztette az áldozatot, míg a társa asszisztált a tettéhez, segített lefogni a nőt. Valószínűleg mindketten megsérültek, Krisztina olyan hevesen védekezett. Ez egybevág azzal, amit a koronatanú elmondott a %%-nak: a lehetséges elkövető, az ő volt párja teli volt sérülésekkel a gyilkosság utáni napokban. Ráadásul a férfi, akit tettesként megnevezett, ipari alpinista, aki remekül ért a speciális csomók készítéséhez, a kötözéshez…. Így ha tényleg ő a két tettes egyike, ő lehetett a domináns fél, és az ő DNS-mintáját találhatták meg a helyszínen a zsaruk.

A rendőrség már profilt is készített a gyilkosról - a részletek a hétfői napilapban, az újságárusoknál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?