RIPOSTER

Sok­koló lát­vány: Így ke­rül­nek be az óri­ás­pó­kok a la­ká­sunkba

Az el­múlt he­tek­ben több­ször is ri­a­dal­mat oko­zott bel­vá­rosi la­ká­sok­ban az úgy­ne­ve­zett szon­gá­riai cse­lő­pók, ami ha­zánk leg­na­gyobb ter­metű pók­faja. Fi­gye­lem, vé­dett állat és fáj­dal­mas a csí­pése!
  • Szerző: RIPOST

Többször is riadalmat okozott magyar belvárosi lakásokban a szongáriai cselőpók, ami hazánk legnagyobb termetű pókfaja. A „magyar madárpók” akár 10 centis is lehet! Várpalotán a tusolóban látott meg egy óriási pókot egy édesanya. Volt annyi lélekjelenléte, hogy dobozba tegye az állatot,és kivigye a kertbe.

A borsodi Bogácson egy presszóban bukkant fel egy hatalmas példány, Alsózsolcán egy kertben, a napokban pedig a Szigetközben rémisztett halálra egy családot egy ablakban a tenyérnyi nyolclábú, rövid időn belül másodszor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ha megpróbálod kitenni, még félelmetesebb, mert felágaskodik. Szerencsére nem támadt, lapátra tettük és kivittük a szabadba

– adta közre Zoltán. 

De mit keresnek ezek az alapvetően alföldi, földbe vájt lyukakban élő, védett állatok a belvárosban? Erre hazán egyetlen vadállatbefogója adott választ. 

Az elmúlt napokban túl csípősek voltak a hajnalok, ezért most a hideg miatt melegebb helyeket kereshettek a portyázásra 

– magyarázta a -nak Both Zoltán.

A másik ok, hogy ilyenkor ősszel a hím példányok kóborlásba kezdenek, hogy felleljék nászra alkalmas párjukat. 

Both Zoltán arra figyelmeztet, hogy semmiképp se fogjuk meg kézzel a cselőpókot, ugyanis a marása nagyon fájdalmas!

Eközben a címlapon