KOMPOST

Sokkoló bejelentés: kiderült, mi történt valójában az eltűnt maláj géppel

Újabb vizsgálatot indítottak a gép ügyében, amely nem várt fordulatot hozott.
  • Szerző: Ripost

Újabb vizsgálatot indítottak a négy éve eltűnt maláj utasszállító ügyében. Az eredményeket most közölték a malajziai hatóságok.

Kiderült, hogy a 239 utassal és a személyzettel nyomtalanul eltűnt gépet iráni terroristák foglalták el, akik Kuala Lumpurba akartak repülni, hogy ott is véghez vigyenek egy 2001. szeptember 11-éhez hasonlító támadást.

Az is kiderült, hogy a fedélzeten utazott két iráni férfi, akik lopott útlevéllel szálltak fel a gépre. A 19 éves Pouria Nour Mohammad Mehrdad és a 29 éves Delavar Seyedmohammaderza állítólag Németországba akart eljutni.

Noel O'Gara nyomozó, aki évek óta dolgozik az eltűnt gép ügyén elmondta, hogy a két férfit megfigyelték a malajziai hatóságok. Azt azonban máig nem érti, hogyan engedhették fel őket a gépre.

A terroristák valószínűleg a Petronas ikertornyokba akarták belevezetni a gépet. A nyomozó szerint ugyanakkor ha ez igaz, akkor két dolog miatt zuhanhatott mégis a tengerbe a gép: vagy a pilóta inkább feláldozta magukat és ő tette le ott a gépet, vagy a kormány már akkor tudta, mire készülnek a terroristák és lelőtték az utasszállítót. Több bizonyíték is ez utóbbit támasztja alá...

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?