INSIDER

Rej­té­lyes ro­va­rok buk­kan­tak fel a pesti plá­zá­ban

Bo­ga­ra­kat ta­lál­tak a Pest Me­gyei Kor­mány­hi­va­tal el­len­őrei a bu­da­pesti Cor­vin Plaza ét­termi szint­jén még ked­den. A tör­tén­tek miatt több ét­te­rem idő előtt be is zárt.
  • Szerző: Ripost

A megkereste a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), akik a következő választ küldték. „Az érintett bevásárlóközpontban az első fokon ellenőrző hatóság – a Pest Megyei Kormányhivatal - rovarszennyezettséget észlelt. Emiatt az épület üzemeltetője haladéktalanul vállalta, hogy saját hatáskörben felfüggeszti a vendéglátó üzletek működését a rovarfertőzöttség elhárításáig.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyszerű olvasóként több vendéglátóegységet is felhívtunk a plázában. Többen már szerda délelőtt kinyitottak, de egy gyorsétterem munkatársa azt mondta, hogy éppen várják az ÁNTSZ munkatársait, így még nem tudják, mikor jöhetnek újra hozzájuk a vásárlók. A legnagyobb közösségi oldalon közben néhányan azt írták, hogy értesüléseik szerint csótányokra leltek az ellenőrök.

Lapunk kereste a Corvin Pláza üzemeltetőjét és a Pest Megyei Kormányhivatalt is, ám lapzártáig csak a bevásárlóközponttól érkezett válasz. Ebből kiderül, hogy két hete végezték el a szokásos rovarirtást, ami a jelek szerint nem volt elég. Ezért kellett azt újra megismételni egy megelőző irtással, és takarítással, amit a hatóságokkal együttműködve a Corvin Plaza üzemeltetője rendelt el. Az éttermek szabadon eldönthették, hogy csatlakoznak-e, minden étterem csatlakozott.

Mint hangsúlyozták a hatóságok egyetlen üzletet sem zárattak be, senkit nem büntettek, az összes vendéglátóhely szerda délután már nyitva volt. A rovarok között az üzemeltető közlése szerint poloskák is voltak.

Eközben a címlapon