BOZÓT

Puccsra készülnek a Jobbikban Vona ellen. Titkos pártdokumentumok

Sorra lázadnak fel a Jobbik alapszervezetei. Vonát a párt tönkretevőjének és elárulójának tartják. Titkos pártdokumentumok, jegyzőkönyvek, belső levelek jutottak a Ripost birtokába. Vona leváltására készülnek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A lázadó alapszervezetek már felvették egymással a kapcsolatot, keresik a lehetőséget a pártelnök elmozdítására. Elsősorban Toroczkai Lászlóban és Novák Elődben látják a lehetőséget Vona Gábor leváltására. A puccsra készülő jobbikosok pártdokumentumokat, jegyzőkönyveket juttattak el a %% szerkesztőségébe.

Feloszlatás, kizárás. Próbálják megtorolni a lázadást

Vona  kétségbeesetten próbál úrrá lenni a helyzeten, a lázadó alapszervezeteket azonnal hatállyal feloszlatja, amivel újra csak olajat önt a tűzre. A feloszlatott szervezetek Vonához még hű néhány embere egyéni tagként próbál működni, amitől csak még nagyobb a zűrzavar.

A pártvezetés már nem ura a helyzetnek, ilyen levelekkel bombázzák az összezavarodott jobbikosokat.

Már a pártiroda kulcsát is elkobozták

Fellázadt a Jobbik tagsága Egerben is, ahol a helyi országgyűlési képviselő Mirkóczki Ádám már nem mer a tagság szeme elé kerülni. Nem tud ugyanis válaszolni a kényes kérdésekre, miért lett Simicska "csicskapártja" a Jobbik, miért törleszkednek mindent megtagadva a szélső liberálisokhoz, sőt újabban már Soros Györgyhöz.

Az egri jobbikosok hozzánk eljuttatott dokumentumaiból kiderül, hogy már a pártiroda kulcsát is elvették a helyi elnöktől ezért a lázadó tagság egy sörözőben gyűlik össze rendszeresen. Hiába hívták Mirkóczki Ádámot többször is egy számonkérő beszélgetésre, nem mert elmenni. Maga helyett Dudás Róbertet a Jobbik Heves megyei elnökét küldte, aki kénytelen volt szembesülni a Vona ellen nyíltan lázadó párttagokkal.

Többen felidézték Mirkóczki egy korábbi kijelentését, miszerint azért kellett szövetkezni Simicskával és a liberálisokkal, mert:

"A cél szentesíti az eszközt!"

A felháborodott jobbikosok a számonkérő beszélgetést hangszalagra rögzítették.

Többször elhangzott, hogy Vona Gábort minél előbb el kell takarítani, mert áruló.

Akkora felháborodás, hogy a Jobbik önkormányzati képviselői kilátásba helyezték, hogy kilépnek a pártból és függetlenként dolgoznak tovább. A kényelmetlen helyzetet  a pártvezetés ugyancsak a szervezet azonnal feloszlatásával próbálja meg valahogy kezelni.

A feldühödött tagok leveleket írnak a pártvezetésnek. Miután Vona Gábor válaszra sem méltatta őket, Szabó Gábor pártigazgatónak írtak tiltakozó levelet, de ő sem próbálta megmagyarázni a Simicska-Soros féle Jobbik politikát.

Vannak, akik bírósághoz fordulnak

A kizárt pártagok, a feloszlatott alapszervezetek nem hagyják annyiban a dolgot, túl sok energiát öltek a Jobbikba ahhoz, hogy eltűrjék a párt szétverését. A bátonyterenyeiek már bírósághoz fordultak Vona Gábor diktatórikus, önkényes, sőt szerintük emberi jogokat sértő működése miatt...

Új fejlemény, hogy a Vona Gábort elmozdítani akarók már felvették egymással a kapcsolatot, rendszeresen információt cserélnek, egyeztetnek, készülnek a jövőre.

Fontos állomásnak tartják Novák Előd - aki még országgyűlési mandátumáról is lemondott a Vona-féle áruló politika miatt - minapi Facebook bejegyzését. Azt mondják, Novák végre zászlót bontott Vona ellen. Az ex-képviselő azon háborodott fel, hogy a Jobbik már nyíltan szövetkezik és együttműködik Soros Györggyel és embereivel.

Ezt írta:

"Hát ilyen mélyre süllyedtünk!"

Aztán nyíltan hozzátette, hogy a Jobbikban sokan várják már az alkalmas pillanatot, hogy visszafordítsák a szakadék felé rohanó szekeret...

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?