OLDALVONAL

To­vább foly­ta­tó­dik a harc a Fradi és a Vidi kö­zött

Napok óta forr­nak az in­du­la­tok a Fradi-szur­ko­lók kö­ré­ben, mi­u­tán ki­de­rült, hogy a csa­pat ukrán köl­csön­já­té­ko­sát, Ivan Petr­ja­kot le­iga­zolta a nagy ri­vá­lis Mol Vidi a Sah­tar Do­ny­eck­től. A 25 éves szélső több mil­lió fo­rint­tal keres majd töb­bet Szé­kes­fe­hér­vá­ron.
  • Szerző: st

Ivan Petrjak fehérvári szerződése a hétvégi, Ferencváros-Újpest rangadó reggelén derült ki. Az ukrán válogatott játékost nem is nevezték már a meccskeretbe a Fradinál, az öltözőszekrényén pedig ragasztószalaggal húzták át a mezszámát.

Petrjak (jobbra) áprilisban még a társakkal örült a Vidi legyőzésének
Petrjak (jobbra) áprilisban még a társakkal örült a Vidi legyőzésének
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Vidi horribilis összeget kínált Petrjaknak

A találkozó előtt a kocsmákban és az aluljáróban is Petrjak volt a téma a drukkerek körében. A leggyakrabban a – pénzéhes áruló – kifejezés hangzott el vele kapcsolatban. A Sahtar és a Fradi egyébként már mindenben megegyezett egymással, de erre az ajánlatra  ígért rá a Vidi az utolsó pillanatban.

„Megpróbáltuk tehát itt tartani, viszont a Vidi olyan horribilis összeget kínált neki, amivel nem tudunk és nem is akarunk versenyezni.

Sajnos Petrjaknál nemcsak az döntött, hogy milyen klubban, milyen körülmények között és milyen szurkolótábor előtt tud játszani, hanem sajnos egyértelműen a pénzügyi rész”

– mondta el a Petrjak-ügyről Hajnal Tamás, a Ferencváros sportmenedzsere az M4 Sportnak.

Petrjak (jobbra) komoly összeget fog keresni a Vidinél
Petrjak (jobbra) komoly összeget fog keresni a Vidinél
Fotó: MTI

Közel 13 milliót kereshet a Vidinél az ukrán szélső

Petrjak információnk szerint havonta 40 ezer eurót (12,8 millió forint) fog kapni Fehérváron. Ez már nem az első eset az utóbbi években, hogy a magyar bajnokság két élcsapata egymásra licitál. Tavaly Davide Lanzafame ügyében történt hasonló, miután a Fradi ígért rá a Vidi által kínált fizetésre az olasznál. A fehérváriak talán emiatt is próbálkoztak a téli szünetben elhappolni a Fradi elöl a brazil Isaelt és az ukrán Ihor Haratint, de végül mindketten a fővárosba igazoltak.

Lanzafame a Fradit választotta
Lanzafame a Fradit választotta
Fotó: MTI

A légióskodás után 2018 januárjában hazatérő Huszti Szabolcs játékjogáért szintén versenyzett a két klub, a focista végül Fehérváron kötött ki az NB I legmagasabb fizetéséért.

Eközben a címlapon
Husztira a mai napig haragudnak a Fradi-szurkolók
Husztira a mai napig haragudnak a Fradi-szurkolók
Fotó: MTI

A bajnok Fradi és a Vidi átigazolási-háborújában vélhetően lesznek még új fejezetek, talán már a következő hónapokban is… Az biztos, hogy ezzel a sok pénzt kérő játékosok járnak jól.