FÜLES

Nem gon­dol­tuk volna: Erre költi meg­emel­ke­dett nyug­dí­ját Pa­u­dits Béla!

A mű­vész­já­ra­dék óri­ási se­gít­sé­get je­lent az anyagi gon­dok­kal küzdő, nagy­be­teg szí­nész­nek! La­punk­nak el­mondta: mit kezd majd a pénz­zel!
  • Szerző: O.D.

Paudits Béla a Jászai Mari-díj után igényelhette meg a művészjáradékot, melyet a napokban kap meg először. Eddig hetvenezer forint volt a színész nyugdíja, márciustól azonban százhuszonegyezer forinttal kap majd többet. Így százkilencvenegyezerre emelkedett a havi bevétele a Madách Színház egykori sztárjának. A megkérdezte a művészt, mire költi majd a pénzt.

Fotó: Markovics Gábor

"Eleinte az otthonom felújítására szeretném majd fordítani az összeget, ami bizony nincs túl jó állapotban. Ez egyszobás garzonról beszélünk, amihez évtizedek óta nem nyúlt senki. Bőven van mit javítani" - kezdte a betegeskedő színész, aki új lakást már nem szeretne vásárolni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Nagyon örülök ennek a pénznek, hetvenezerből lehetetlen volt megélni. Most jóval több mindenre fog jutni, de új otthont például már nem tudnék venni belőle, és nem is szeretnék. Amíg én élek, ez a lakás kiszolgál engem" - mondta Paudits.