KIAJOBB

Nyilasi Tibor biztos az aranyban, bajnok lesz a Fradi

Szombaton folytatódik a labdarúgó NB I, az éllovas Ferencváros öt pont előnnyel vezet a Mol Vidi FC-vel szemben.
  • Szerző: Ripost

Szombaton folytatódik a labdarúgó NB I, és Nyilasi Tibor a Ferencváros bajnoki címére fogad. Az FTC egykori játékosa és edzője szerint a zöld-fehérek tovább erősödtek, a magyar válogatott kapcsán pedig úgy véli, meglepetést okozhat a Szlovákia elleni első Eb-selejtezőn.

- Mondhat mást azon kívül, hogy a Ferencváros lesz a bajnok?

- Mondhatnék, de komoly változások voltak a Fradinál, úgy hallom, meghatározó játékosok érkeztek, vagyis tovább erősödött az amúgy sem gyenge keret - felelte a %% kérdésére Nyilasi Tibor, aki játékosként és edzőként is bajnoki címet nyert az FTC-vel. - Ha ez igaz, akkor nem nagyon kell izgulniuk, ez a félév a Ferencvárosé lesz.

- Pedig csupán öt ponttal szorul a Mol Vidi FC a listavezető FTC mögé.

- A Vidi kerete is bővült, de borotvaélen táncolnak, egy-egy vereséggel végzetes hátrányba kerülhetnek a bajnoki címért folytatott harcban. Csatárposzton kellene erősödniük, mert a többi poszton megvannak. Meglátjuk, Futács Márkót hogyan tudják beépíteni.

- A Vidi ősszel az Európa-ligában szerepelt, sztárcsapatokkal találkozott. Mennyi pluszt adhattak ezek a meccsek?

- Sokat. A nagyobb ritmusú kupamérkőzések rutint és tapasztalatot eredményeztek. Kíváncsi vagyok, hogy ezt a pozitív élményt miként tudják mozgósítani. Habár a Fradira fogadok, nem vehetik félvállról a meccseket. A futball kiszámíthatatlan, egy-egy botlás után pillanatok alatt elveszhet az ötpontos előny.

- Mások nem szólhatnak bele a Fradi és a Vidi versenyébe?

- Nem valószínű, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy egy-egy mérkőzésen ne lephetnék meg a Fradit. A Debrecen, a Honvéd és Újpest küzdhet a harmadik helyért, de hosszú távon nem jelenthetnek veszélyt a Fradira és a Vidire.

- A magyar válogatott március 21-én Szlovákiában kezdi az Eb-selejtezőket. Kőkemény csatának ígérkezik…

- Fel kell kötni a nadrágot, de ezzel aligha mondok újat. Lélektani meccsel kezdünk, jó volna úgy neki menni a második, horvátok elleni mérkőzésnek, hogy előtte pontot vagy pontokat szerzünk Szlovákiában, amit nem tartok elképzelhetetlennek. Hiába bizonygatják, hogy ennyire vagy annyira jó a szlovák futball, a mieinket képesnek tartom a sikerre. Ehhez viszont az kell, hogy újra összeálljon egy olyan gerinc a rutinosabb, stabilabb játékosok révén, akik nyugalmat biztosítanak a fiataloknak. Bízom Marco Rossiban, jól felkészített, szervezett csapatunk lesz!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?